Dinamik Isı Yalıtım A.Ş., Tire Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ve öğretmenlerini ağırlayarak, mesleki eğitimin ülkenin geleceği açısından taşıdığı stratejik önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Ziyarette Dinamik Isı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, mesleki eğitimin çok önemli bir temel oluşturduğunu belirterek, bu alanda daha fazla destek ve teşvik gerektiğini vurguladı.

GİRİŞİMCİLİK VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM

Öğrencilere, Dinamik Isı’nın kurumsal yapısı hakkında bilgi verilirken, iş sağlığı ve güvenliği konularında da önemli açıklamalarda bulunuldu. Özellikle öğrencilerin mesleki ilgi ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenen saha gezisi, üretim tesislerini daha yakından tanımalarına olanak sağladı. Saha gezisinde, üretim süreçleri ve teknik köpük üretimi hakkında detaylı bilgi verildi.

G3 Forum Girişimcilik Zirvesi: “İkinci Yüzyılın Ekonomisi” temasıyla İzmir’de G3 Forum Girişimcilik Zirvesi: “İkinci Yüzyılın Ekonomisi” temasıyla İzmir’de

"NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İÇİN MESLEKİ EĞİTİM ŞART"

Metin Akdaş, yaptığı konuşmada, mesleki eğitim mezunu olarak Dinamik Isı bünyesinde birçok yöneticiyle birlikte çalıştığını ve bu yöneticilerin büyük kısmının Meslek Lisesi kökenli olduğunu belirtti. Akdaş, iş gücü piyasasında karşılaşılan nitelikli işgücü eksikliğine dikkat çekerek, "Meslek Liselerinde eğitim alarak sektörle iç içe olan öğrenciler, en iyi şekilde yetişir ve ülke ekonomisine katkı sağlar," dedi. Ayrıca, mesleki eğitimde uzmanlaşmanın önemini vurgulayarak, bir işte ustalaşmak için en az 10.000 saat pratik yapmanın gerektiğini ifade etti.

EĞİTİM REFORMUNA GİDİLMELİ

Metin Akdaş, mesleki eğitimde yapılması gereken yapısal düzenlemelere de dikkat çekti. Bu alandaki en önemli adımlardan birinin, Meslek Liselerinin sanayi ile işbirliği içinde olması gerektiği olduğunu söyledi. Akdaş, "Meslek Liselerinin müfredatlarının sanayi ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi, öğrencilerin sanayi tesislerinde eğitim alması büyük önem taşıyor," diyerek, bu konuda sürekli olarak yetkili makamlarla istişareler gerçekleştirdiklerini belirtti.

GELİŞEN ALANLARA YÖNELİK EĞİTİM VERİLMELİ

Metin Akdaş, mesleki eğitimin gelecekteki sanayi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak şekillendirilmesi gerektiğini de ekledi. Çağdaş iş gücü ihtiyaçları doğrultusunda bazı bölümlerin kapatılması ve yeni meslek alanlarına kaynak ayrılması gerektiğini savundu.

Kaynak: Bülten