SAFANUR ÖZTÜRK-EGE TELGRAF-Dijital Dükkanım Genel Müdürü Mesut Kozanoğlu, yirmi iki senedir farklı alanlarda dijital sektörün içerinde olduğunu söyledi. Dijital Dükkanım’ı kuran Kozanoğlu, butik bir işletme ile 2 yıldır bu işi devam ettirdiğini belirtti. Şirket aracılığıyla müşterilere e-ticaret eğitimi verip yol gösterdiklerini söyleyen Kozanoğlu, “Kişiler ürünleri bize gösterdikleri zaman o ürünün satılıp, satılmayacağını söylüyoruz. ‘Daha spesifik ürünler bulun’ dediğimiz müşteriler var. Bazı firmaların bayi müşterileri gelip bize fikir danıştıklarında onlara yardımcı oluyoruz” dedi.
‘SADECE E-TİCARET YAPMIYORUZ’
Büyük firmaların portföy odaklı çalıştıklarını söyleyen Kozanoğlu, “Büyük firmalarda müşteri büyükse daha büyük hizmet, küçükse daha küçük hizmet veriliyor. Bizde her müşteriye aynı hizmet sağlanıyor. Daha çok müşteriyle bire bir iletişim halinde olarak, e-ticareti anlatarak ve üreterek satıyoruz. Çünkü önemli olan e-ticareti sadece yapmak değil. Ticareti aynı zamanda müşteriye öğretmek önemli. Müşteri bilmiyor. Neticede farklı bir sektör. Dijital Dükkanım’ın en büyük avantajlarından biri sadece e-ticaret yapmıyor olması. Çünkü sadece bunu yapmak yetmiyor. Sosyal medya yönetimindeki sponsorlu reklamları da yapıyoruz. Belli aralıklarla post ve hikaye paylaşımı yapıyoruz. Müşteriler bizimle 1 yıllık sözleşme imzalıyor ve yüzde elli cezai şartını ödemek koşuluyla istediği zaman da vazgeçebiliyor ” ifadelerini kullandı.
‘MÜŞTERİLER BİLİNÇLENDİ’
E-ticaret sitelerinin pandemi döneminde daha da arttığını belirten Kozanoğlu, “Pandemi dönemi bizi özellikle dijital dünyaya itti. Bu şekilde bir oluşum içerisine girdik. Müşteriler de artık bilinçlendi. Bu işi çok fazla kötü yapan, işini kötüye kullanan çok fazla yer var. Bunun yanında iyi platformlar da var. Biz de o firmalara entegre olarak çalıştığımız için onların bize vermiş olduğu yetki kadar devam edebiliyoruz. Sürekli kendini yenileyen bir iş yapıyoruz. Bu sektörün içerisinde kendimizi bulmaya çalışıyoruz. İnsanlar, bu işte almaya ve satmaya yönelik bir alışkanlık oluşturdu ve bu bir sektör haline geldi. Eskiden vergi levhası olmadan, vergi numarasıyla e-ticaret işi yapabiliyordunuz. Artık vergi levhası ve kep adresi olması lazım. Resmi evraklarla işler yürüyor. Şu an kontrol altına alınmaya başlandı” açıklamalarında bulundu.