Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Erasmus+ Yükseköğretimde Hareketlilik Projeleri (KA171) başvurularında kayda değer bir başarıya imza attı. Üniversite, bir önceki yıl 3 olan ortak ülke sayısını bu yıl 10’a çıkararak, 51 bin 878 avro hibe almaya hak kazandı. DEÜ’nün uluslararasılaşma misyonuna ve kalite standartlarına ulaşma çabasında öğrenci ve personel hareketliliğinin önemli bir rol oynadığını belirten Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, bu başarının DEÜ’nün uluslararası arenadaki etkisini artırma hedefi doğrultusunda büyük bir adım olduğunu vurguladı.

YENİ DESTİNASYONLAR VE ARTAN İŞ BİRLİKLERİ

Erasmus+ 2024 teklif çağrısı dönemi kapsamında yapılan “Erasmus+ KA171 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” projesinde DEÜ, Kanada, Bangladeş, Arnavutluk, Karadağ, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Fas, Mısır ve Güney Afrika’daki üniversitelerle iş birlikleri kurarak öğrenci ve personel hareketliliğini artıracak. Bu girişim, DEÜ’nün uluslararası iş birliklerini genişletme ve küresel ölçekte deneyim kazandırma amacına hizmet edecek.

2025 Bursluluk Sınavı (İOKBS)| Başvurular ne zaman? 2025 Bursluluk Sınavı (İOKBS)| Başvurular ne zaman?

ULUSLARARASILAŞMA VE AKADEMİK ETKİ

Rektör Prof. Dr. Bayram Yılmaz, DEÜ’nün uluslararasılaşma alanında önemli bir pilot üniversite olarak seçildiğini belirtti. Yılmaz, “Araştırma üniversitemiz olarak, küresel iş birliklerini artırarak mensuplarımıza yeni fırsatlar sunuyoruz. Bu tür stratejik iş birlikleri, dünya standartlarında deneyimler kazandırarak uluslararası çalışmalarımıza katkıda bulunacak” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin 100’üncü onur yılını geride bıraktığını hatırlatarak, ülkenin ikinci yüzyılında da akademik etkisini artırma ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedeflerini vurguladı.

GELECEKTEKİ ÇALIŞMALAR VE DESTEK

Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürü ve DEÜ’nün uluslararasılaşma çabalarındaki desteklerini dile getirirken, personel ve öğrencilerin gelişmeleri Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün web sitesinden takip edebileceklerini belirtti. Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, kabul gören projelerin uluslararası iş birliklerini güçlendireceği ve katılımcılara önemli uluslararası deneyimler kazandıracağı ifade edildi.

Kaynak: Bülten