Özçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'un içme suyu sorununun uzun yıllardır devam ettiğini belirtti. Mumcular ve Geyik Barajları'nın geçen yıl kuruduğunu anımsatan Özçelik, Mumcular Barajı'nda hala su bulunmadığını, Geyik Barajı'ndaki su seviyesinin ise sadece yüzde 36 olduğunu ifade etti.

Türkiye’de eşine az rastlanır bir manzara! Hikayesine şaşıracaksınız Türkiye’de eşine az rastlanır bir manzara! Hikayesine şaşıracaksınız

Su temininde yaşanan sorunlara dikkat çeken Özçelik, "İletim hattında sürekli patlaklar yaşanıyor. Her gün bir patlamaya tanık oluyoruz. Bu durum araçların yollara gömülmesine neden oluyor. Boru cinsine, tipine ve işletmeye bağlı ciddi sorunlar söz konusu. İşletmeden kaynaklı basınç problemleri, sistemin açılıp kapanması ve patlak sırasında sisteme su verilmesi gibi sorunlar yaşanıyor. Yüksek noktalarda yaşayan vatandaşların su alması zorlaşıyor," şeklinde konuştu.

Özçelik, Bodrum'daki su sorununu çözmek amacıyla yüzlerce kilometre öteden içme suyu getirilmesi veya deniz suyu arıtma sistemlerinin devreye alınmasının gündemde olduğunu belirtti. Özellikle Turgutreis'te deniz suyunun kıyı alanlarında açılacak 6 kuyu aracılığıyla derlenmesinin planlandığını ifade etti.

Ancak, Özçelik bu durumun yer altı su kaynaklarının tuzlanması ve su seviyelerinin kalıcı olarak düşmesi gibi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. "Önceden Bodrum Yarımadası'nda 5-10 metreden su çekilirken, şimdi 30-40 metrede su bulmak zor. Aşırı su çekimi, bölgenin yer altı sularının Gazze gibi aşağı çekilmesine ve tuzlanmasına neden olabilir. Bu da çevreye kalıcı zarar verebilir," diye ekledi.

Özçelik, bu tür uygulamaların çevresel etkilerinin dikkatlice değerlendirilmesi gerektiğini ve uzun vadeli zararlarının önlenmesi için önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA