Valve, Counter-Strike 2'de büyük bir değişiklik yaparak oyuncuların otomatik hareket komutları kullanmasına engel oldu. Bu yeni düzenleme, "Snap Tap" ve "Snappy Tappy" gibi popüler klavye özelliklerini yasaklayarak, oyunun daha adil ve rekabetçi bir ortamda oynanmasını hedefliyor.
Oyun dünyasının en çok beklenen devam oyunlarından biri olan CS2, yeni haritaları ve grafik güncellemeleriyle dikkat çekmişti. Ancak, otomasyon özellikleri hile olarak değerlendirilen bu klavye girişleri, oyuncular arasında haksız avantajlara neden oluyordu. Valve, bu durumu düzeltmek için harekete geçti ve bu tür otomasyon özelliklerini yasakladığını duyurdu.
Valve'nin açıklamasına göre, "Son dönemde, bazı donanım özellikleri manuel giriş ile otomasyon arasındaki çizgiyi bulanıklaştırdı. Bu yüzden Counter-Strike'ta neyin kabul edilebilir olup neyin olmadığını net bir şekilde belirlemeye karar verdik." Bu karar, profesyonel oyuncuların uzun zamandır talep ettiği bir düzenleme olarak öne çıkıyor.
Artık, CS2'de tek bir tuşla birden fazla hareketi otomatikleştiren oyuncular, Valve tarafından resmi sunuculardan atılabilecek. Razer ve Wooting gibi markaların sunduğu SOCD özellikleri, otomatik yön değiştirme gibi işlemleri kolaylaştırıyordu, ancak bu tür yazılımlar artık yasaklandı.
Bu düzenleme ile Valve, Counter-Strike 2'nin daha eşitlikçi bir oyun deneyimi sunmasını amaçlıyor. Hile önleme adımları sayesinde, oyun dünyasının bu ikonik ismi daha güvenli ve adil bir rekabet ortamı sunacak.





