Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, sağlanan desteklerin amacının sürdürülebilirlik, verimlilik ve kaliteyi artırmak olduğunu vurguladı. Konya, Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ili olarak biliniyor ve 19 milyon dekara yakın tarım arazisiyle tarımın başkenti olarak öne çıkıyor. Tarımsal faaliyetler, tarla bitkilerinden sebzeciliğe, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğinden hayvan yetiştiriciliğine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Seçen, “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak bitkisel ve hayvansal üretimin sürdürülebilirliği için sürekli desteklemelerde bulunuyoruz. Ayrıca, üretim verimliliği ve kaliteyi artırmak için çeşitli destekler sunuyoruz. Kırsal kalkınma destekleri de ön planda yer alıyor,” dedi. Desteklerin detaylarını açıklayan Seçen, “Son 20 yıl içinde tarımsal destekleme miktarı 26 kat arttı. 2002 yılında 146 milyon lira olan destek miktarı, günümüzde 3.96 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu projeleri bitkisel desteklemeler, hayvansal desteklemeler ve kırsal kalkınma desteklemeleri olarak üç ana gruba ayırabiliriz,” şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında düşme! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarında düşme!

Seçen, ayrıca, Konya'da 400’e yakın sulama projesi ve bitkisel-hayvansal işletmelere yönelik altyapı güçlendirme projelerine destek verileceğini belirtti. Ayrıca, üretilmiş ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi noktasında da büyük ekonomik yatırımlar desteklenecek.

Genç girişimciler için “uzman eller” projesi kapsamında verilen hibe desteklerinin de önemine dikkat çeken Seçen, “Tarım sektörüne gençlerin girişini teşvik etmek için veteriner hekimlik, ziraat fakülteleri veya tarımla ilgili meslek okullarından mezun olan gençlerimize hibe destekleri sağlıyoruz. Bu desteklerle gençlerin tarımı sevmelerini ve sektörde yer almalarını amaçlıyoruz,” dedi.

Kaynak: İHA