Kültür-sanat

Bursa Mehter Takımı, 4 kıtada Türk kültürünü tanıtıyor

Osmanlı payitahtı Bursa'da kurulan Bursa Mehter Takımı, 33 yıldır yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği gösterilerle büyük ilgi görüyor

Abone Ol

Osmanlı'nın payitahtı Bursa'da 33 yıldır faaliyet gösteren Bursa Mehter Takımı, hem yurt içi hem de yurt dışında gerçekleştirdiği gösterilerle Türk kültürünü tanıtmaya devam ediyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde faaliyetine devam eden mehter takımı, dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerde boy gösteriyor ve gönülleri fethediyor.

Tarihi Osmanlı Mehterhanesi'nden ilham alarak 1991'de yeniden teşkilatlanan Bursa Mehter Takımı, bugüne kadar Afrika, Amerika, Avrupa ve Asya'nın birçok ülkesinde 100'ün üzerinde gösteriye katıldı. 40’tan fazla ülkede sahne alan takım, Türk kültürünün önemli bir parçası olarak yurtdışında da büyük ilgi görüyor.

Bursa Mehter Takımı, özellikle fetih ve kurtuluş törenlerinde, bayramlarda ve ulusal festivallerde ön planda yer alıyor. Takım, aynı zamanda uluslararası festivaller ve askeri bando etkinliklerine katılarak, hem tarihi mirası yaşatıyor hem de barış mesajları veriyor.

Bursa Mehter Takımı'nın başarısı, sadece yurt dışında değil, yurt içindeki etkinliklerinde de dikkat çekiyor. Takım, Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli organizasyonlarda, aynı zamanda uluslararası festivallerde "Ceddin Deden" gibi önemli mehter marşlarıyla izleyicilerin gönlünü fethediyor. İtalya’daki bir festivalde "Ceddin Deden" marşını çaldıkları an, Türk mehterinin gücünü ve etkisini tüm dünyaya bir kez daha kanıtladı.

Bursa Mehter Takımı’nın başkanlığına getirilmiş olan Mesut Özkeser, mehterin tarihsel köklerine değinirken, “Mehter, eskiden savaşlarda coşkuyu artıran bir unsurdu. Bugün ise barış için sahne alıyoruz ve dünya çapında bu mesajı başarıyla iletiyoruz” diye konuştu.