BP, Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarını tamamen kapatma kararı alarak, Petrol Ofisi (PO) ile bir satış anlaşması gerçekleştirdi. İstasyonların isimlerinin de değişeceği belirtiliyor. Peki, BP'nin yeni sahibi olan Petrol Ofisi hakkında neler biliniyor?

Petrol Ofisi, BP'nin Türkiye'deki akaryakıt ve terminal operasyonlarını satın alım işlemini tamamladığını açıkladı. Bu süreçte BP Turkey Refining Limited ve BP Petrolleri AŞ'deki hisselerin yanı sıra, ATAŞ, Çekisan ve Ambarlı ortak girişim terminallerindeki payları da Petrol Ofisi'ne devredildi. PO Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu, işlemle ilgili olarak “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sektöre referans teşkil edecek bir işlemle karşılamaktan ötürü çok mutluyuz” dedi.

Petrol Ofisi'nin Tarihçesi ve Özellikleri
1941 yılında kurulan Petrol Ofisi, zamanla Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım ve madeni yağ şirketlerinden biri haline geldi. Hollandalı Vitol Group'un sahibi olduğu şirket, günümüzde 1,800'den fazla akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 9 akaryakıt terminali ve 20 havalimanı ikmal ünitesi ile faaliyet gösteriyor. 2018 verilerine göre, 49.9 milyar TL'lik cirosuyla Türkiye'nin en büyük üçüncü şirketi konumunda.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA TABLOSU OCAK 2025 | Yüzde 12 Enflasyon Farkı ile! Bağ-Kur ve SSK Emekli Maaşı Ne Kadar? EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA TABLOSU OCAK 2025 | Yüzde 12 Enflasyon Farkı ile! Bağ-Kur ve SSK Emekli Maaşı Ne Kadar?

Yeni İsimler ve Operasyonlar
BP'nin Türkiye'deki istasyonlarının yeni isimlerinin Petrol Ofisi olması gündemde, ancak bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı. Bu süreçte, yeni sahipliği ile birlikte sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik yatırımların da devam edeceği belirtiliyor. BP'nin Türkiye'deki operasyonlarının 14 Kasım 2023'te imzalanan hisse alım sözleşmesi ile resmi olarak tamamlandığı ve Rekabet Kurumu onayının 12 Eylül'de alındığı bilgisi de verildi.

Gelecek Hedefleri
Petrol Ofisi, bu önemli satın alımla birlikte Türkiye'nin enerji geçişindeki hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Abbasoğlu, “Eşsiz bir ekosisteme erişiyoruz ve bu bilinçle sürdürülebilir kalkınmaya yönelik yatırımlar yapmaya hız kesmeden devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.

Kaynak: gdg.digital