Oltu’da, 30 yıldır babasından devraldığı 50 metrekarelik atölyede tespih üreten İhsan Çelik, son iki yıl içinde büyük bir yatırımla işini büyüttü. Çelik, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD Programı'na başvurarak, yaklaşık 84 bin avro hibe desteğiyle Oltu Organize Sanayi Bölgesi'ne 500 metrekarelik bir imalathane kurdu. Yeni tesis, sadece Oltu taşı değil, aynı zamanda bölgeden çıkarılan değerli taşlardan da tespih, takı ve hediyelik eşyalar üretmeye başladı.

T E S B İ H2

YENİ YATIRIM

Oltu taşından tespih üretimi ile tanınan Çelik, kurduğu imalathane ile bölgeye büyük katkı sağlıyor. Yeni tesiste 60 kişiye istihdam sağlayan Çelik, bu sayıyı artırmayı hedefliyor. Ayrıca, bölgede çıkarılan opal, oniks, obsidyen ve krizopras gibi değerli taşları da üretime dahil ederek, Oltu taşını uluslararası pazarlara sunmayı planlıyor. "Bölgede çıkarılan taşlar toprak altında kimseye fayda sağlamazken, işlediğimizde çok sayıda insan ekmek kazanacak," diyen Çelik, devlet desteğiyle işlerinin büyüdüğünü ve yeni iş kolları açıldığını vurguladı.

Gribe nezleye bire bir! Dünyanın en iyi çorbası unvanına sahip Paraguay lezzeti Gribe nezleye bire bir! Dünyanın en iyi çorbası unvanına sahip Paraguay lezzeti

T E S B İ H3

KADIN İSTİHDAMI

Çelik, tesisinde sadece yerli istihdam sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kadınların üretim sürecine katılmasına olanak tanıyor. Ev kadınlarına da el işçiliği karşılığında ücret ödeyen Çelik, kadın istihdamına önemli bir katkı sağlıyor. Yurt dışı fuarlarında edindiği deneyimler ve e-satış projeleri ile dünya pazarına açılmayı hedeflediklerini belirten Çelik, üretimlerinin tamamen el emeği olduğunu ve pazar sorunu yaşamadıklarını ifade etti.

Kaynak: AA