LÖSEV üyeleri ve tedavi gören çocuklar, Anıtkabir'i ziyaret etti LÖSEV üyeleri ve tedavi gören çocuklar, Anıtkabir'i ziyaret etti

Bakan Uraloğlu, ocak-eylül döneminde 32 bin 445 sıcak hava balonunun havalandığını ve toplamda 700 bin yolcunun bu deneyimi yaşadığını ifade etti. Yıl sonuna kadar 2022 yılında kırılan 750 bin yolcu sayısının aşılması öngörülüyor.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin sıcak hava balonu turizminde dünya çapında bir rekora koştuğunu belirterek, "2024 yılı Eylül ayı itibarıyla 9 ayda 32 bin 445 balon havalandı ve toplamda 700 bin yerli-yabancı yolcu uçuruldu. Sezonun henüz tam olarak başlamadığı bu dönemde ulaşılan yolcu sayısı, 2024 yılının rekor kıracağına işaret ediyor" dedi.

Türkiye'nin Sıcak Hava Balonu Faaliyetleri

Türkiye, sıcak hava balonu operasyonlarında dünyanın en büyük ticari faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Uraloğlu, Türkiye'de 70 ruhsatlı sıcak hava balon işletmesi, 6 onaylı eğitim organizasyonu ve 1 üretim organizasyonu bulunduğunu kaydetti. Kapadokya, Pamukkale, Soğanlı, Çat, Ihlara, Afyonkarahisar ve Antalya olmak üzere 7 bölgede sıcak hava balonu faaliyetleri sürdürülmekte. Bu işletmeler, toplamda 439 sıcak hava balonu ve 712 balon pilotuyla hizmet veriyor.

Kapadokya'nın sıcak hava balonu uçuşlarının %80'inden fazlasını gerçekleştirdiğini vurgulayan Uraloğlu, "Kapadokya, iklim ve rüzgar yapısı itibarıyla yılda ortalama 250 gün uçuş yapılmasına olanak tanıyor. Bu bölgede sadece bir günde gerçekleştirilen uçuş sayısı, diğer dünya çapındaki balon uçuş bölgelerinde yalnızca festivallerde ulaşılabilen rakamlara eşdeğer" şeklinde konuştu. Sıcak hava balonu turizminin Türkiye ekonomisine katkısı ve uluslararası tanıtımına sunduğu fırsatlar göz önünde bulundurulduğunda, bu alandaki büyümenin devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Bigpara Hürriyet