Sağlık

B12 vitamini eksikliği bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabilir

B12 vitamini eksikliği, özellikle 0-24 ay arası bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabilir. Uzm. Dr. Emine Belgen, anne sütü ve hayvansal gıdalarla alınan B12'nin bebeklerin sağlığı için kritik olduğunu vurgulayarak erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Belgen, annelerin B12 vitamini düzeylerinin bebeklerin sağlığı için kritik önem taşıdığını vurguladı

Abone Ol

Medicana International İstanbul Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Emine Belgen, B12 vitamini eksikliğinin özellikle 0-24 ay arası bebeklerde yaygın olarak görüldüğünü ve bu eksikliğin bebeklerde nörolojik sorunlara yol açabileceğini belirtti.

B12 vitamini, özellikle hayvansal gıdalarda bulunan ve vücutta sentezlenmeyen bir besin maddesi olarak, bebeklerin gelişimi için hayati önem taşır. Uzm. Dr. Emine Belgen, bebeklerin bu vitamini anne sütünden alabileceğini ancak vegan veya yetersiz beslenen annelerin bebeklerinde bu vitaminin eksik olabileceğini belirtti. Bu eksikliğin, bebeklerde gelişim geriliği, baş desteklememe gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi.

B12 eksikliği erken teşhis edilmezse, kalıcı nörolojik hasarlara neden olabilir. Dr. Belgen, özellikle 0-2 yaş arası bebeklerin kanında B12 seviyesi kontrol edilmesi gerektiğini ve annelerin gebelik ve emzirme dönemlerinde B12 yönünden zengin gıdalarla beslenmeleri gerektiğini önerdi.