Türk Telekom, az gören çocukların sınıf ortamında eğitim içeriklerini daha kolay takip edebilmesi amacıyla geliştirdiği TahtApp uygulamasını yeni eğitim öğretim yılı için teknik iyileştirmelerle güncelledi. Uygulama, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 40 ilde bulunan 300 okulda 300'ün üzerinde az gören öğrencinin eğitimine eşlik edecek.
GÜNIŞIĞI PROJESİ KAPSAMINDA KULLANILIYOR
Türk Telekom'un Engelsiz Yaşama Derneği (EyDer) işbirliğiyle 2014'ten bu yana sürdürdüğü Günışığı projesi, az gören çocukların akranlarıyla eşit koşullarda eğitim alabilmelerine destek olmayı amaçlıyor. Proje kapsamında özel olarak geliştirilen TahtApp, öğrencilerin sınıf ortamında tahtadaki içerikleri tabletlerine aktararak dersleri akranlarıyla eş zamanlı takip edebilmesine imkan sağlıyor. Uygulama, yeni eğitim döneminde Ankara, Adana, Afyon, Antalya, Bolu, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Konya, Samsun, Trabzon, Elazığ, Gaziantep, Giresun, Manisa, Osmaniye, Ordu ve Sivas'taki yeni okullarda da kullanılacak.
GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSELTİLDİ
Yeni eğitim dönemi öncesinde TahtApp'in kullanımını daha akıcı ve anlaşılır hale getirmek amacıyla çeşitli teknik güncellemeler gerçekleştirildi. Özellikle sınıf ortamında ve günlük kullanım sırasında karşılaşılan ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılan çalışmalar kapsamında uygulamanın görüntü kalitesi yükseltildi. Tahta görüntüsünün daha doğal ve net şekilde yansıtılması sağlanırken, dokunmatik hareketler de tablet ve akıllı tahtalardaki alışılmış kullanım biçimleriyle uyumlu hale getirildi.

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ KAMERA DESTEĞİ
TahtApp'e yüksek çözünürlüklü kamera desteği de getirildi. Bu güncellemeyle ekran büyütüldüğünde görüntü netliğinin korunması hedeflendi. Uygulamanın arayüzünde de sadeleştirmeler yapılırken güvenlik altyapısı güçlendirildi. TahtApp'in kopyalanmasını veya değiştirilmiş sahte sürümlerinin oluşturulmasını engellemeye yönelik güvenlik platformu entegrasyonu gerçekleştirildi.
40 İLDE 300 OKULDA KULLANILACAK
Yapılan güncellemelerle TahtApp'in daha net görüntü, doğal dokunmatik kullanım, sadeleştirilmiş arayüz ve güçlendirilmiş güvenlik özellikleriyle yeni eğitim döneminde öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunulması planlanıyor.
"EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKI"
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Türk Telekom CEO'su Ebubekir Şahin, şirketin "Türkiye'ye Değer" vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Günışığı projesi kapsamında sağlanan erken müdahale eğitimleriyle az gören çocukların toplumsal hayata daha eşit koşullarda katılmalarına destek olduklarını ifade eden Şahin, Türk Telekom AR-GE ekibi tarafından geliştirilen TahtApp'in sınıf ortamında aydınlatma koşullarından bağımsız olarak tahtadaki içeriklerin öğrencilerin tabletlerine aktarılmasına ve derslerin akranlarla eş zamanlı takip edilmesine imkan sağladığını belirtti. Şahin, "2026-2027 eğitim öğretim yılında TahtApp ile 40 ilde 300 okulda 300'ün üzerinde az gören öğrencimizi destekleyeceğiz. Her yeni eğitim döneminde TahtApp'i çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmeye devam ediyoruz. Bu yıl gerçekleştirdiğimiz teknik iyileştirmelerle uygulamanın görüntü kalitesini yükselttik, kullanımını daha anlaşılır ve akıcı hale getirdik ve güvenlik altyapısını güçlendirdik. Yeni dönemde daha fazla öğrencimizin eğitim yolculuğuna eşlik edecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürme misyonumuz doğrultusunda, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmaya ve Günışığı çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.





