Aydın Büyükşehir Belediyesi, 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliğine sahip AIRBUS A-300'ü 4 Haziran 2016 tarihinde parçalar halinde İstanbul'dan 5 TIR ile Kuşadası Güzelçamlı sahiline getirdi. Uçağın parçaları burada birleştirildikten sonra, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da katıldığı törenle Davutlar sahilinde denize batırıldı. 22 metre derinliğe batırılan uçak, dalgıçlar ve turistler için cazibe merkezi haline geldi.

Çiğ Süte yüzde 23 zam talebi: Üreticiler fiyatın 18 liraya çıkmasını istiyor Çiğ Süte yüzde 23 zam talebi: Üreticiler fiyatın 18 liraya çıkmasını istiyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AIRBUS A-300 ve benzeri projelerle Aydın’ın adını tüm dünyada duyurduklarını belirtti. Çerçioğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak turizme desteğimiz devam ediyor. Aydın’ın tarihi, doğası, denizi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezi olduğunu vurgulayan projelerimizle şehrimizin ismini uluslararası alanda daha da tanıtacağız" dedi. Uzman dalgıç Tağmaç Saraçoğlu, AIRBUS A-300'ün batırıldığı bölgede sualtı canlılığının belirgin şekilde arttığını ifade etti. Saraçoğlu, "AIRBUS A-300, dünyanın en büyük uçaklarından biri olarak resif işlevi gördü. Batırıldıktan sonra dalış noktası haline geldi. Uçak, balıklara ev sahipliği yaparak sualtı canlılığını artırdı. Ayrıca, sualtı fotoğrafçılarının da gözde mekanlarından biri oldu" dedi.

Kuşadası Turizmini Canlandırdı

Saraçoğlu, uçağın bölge turizmine ve esnafa büyük katkı sağladığını belirtti. "Her yıl binlerce turist burayı ziyaret ediyor. Dalış yapan misafirlerimiz uçağa hayran kalıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu projesi, bölge turizmine önemli katkılar sağladı. Uçak, sadece dalış yapmaya gelenleri değil, daha önce hiç dalış yapmamış olanları da çekiyor. Misafirler otellerde konaklıyor, restoranlarda yemek yiyor ve hediyelik eşya alıyor. Bu uçak batığı, Kuşadası halkına kesinlikle fayda sağlıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA