Kahramanmaraş'ta Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından kiralanan 20 bin dekarlık arazinin 16 bin dekarı daha önce sazlık ve bataklık olduğu için kullanılamıyordu. Ancak modern tarım aletleri ve su tasarrufu sağlayan sulama sistemlerinin kullanılmasıyla bu alan tarıma elverişli hale getirildi. Lazer sistemiyle yapılan tesviye ve drenaj çalışmaları, Amerika’dan getirilen modern sulama sistemi ile desteklendi. Böylece toplamda 20 bin dekarlık alanda üretim faaliyetleri başlatıldı.

Emeklilere banka promosyonlarında büyük fırsat! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor? Emeklilere banka promosyonlarında büyük fırsat! Hangi banka, ne kadar promosyon veriyor?

Bu sezon bölgede çerezlik ayçiçeği, mısır, buğday, pamuk ve soya ekimi gerçekleştirildi. 20 bin dekarlık alandan 4 bin dekarına ayçiçeği ekildi ve hasadına başlandı. Ayçiçeğinden dekarda 500 kilogram rekolte bekleniyor. İl genelinde ise 70 bin dekara ekilen alanlardan 30 bin ton ayçiçeği rekoltesi öngörülüyor.

Tarım üreticisi Mehmet Özsoy, “Bu alan daha önce bataklık durumundaydı ve 6 bin dönüm kadar kullanılıyordu. Şimdi bu alanı ıslah ederek 20 bin dönüm tarıma kazandırdık. Modern sulama sistemleri ile tarlalarımızı suluyoruz. Ayçiçeği, soya, mısır ve buğday üretimi yapıyoruz. Ayçiçeğinin ilk hasadını gerçekleştiriyoruz ve dekardan 500 kilogram rekolte bekliyoruz. Pamukta da 500 kilogram, soyada ise 250 kilogram gibi sonuçlar bekliyoruz. Ürünlerimizi Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA