Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) tarafından başlatılan “Her Pil Bir Fidan” kampanyasında toplanan atık piller, doğaya hayat verdi. Kampanya kapsamında, topladıkları atık piller sayesinde 200 fidan Düzce Üniversitesi kampüsünde toprakla buluştu.

‘ÇEVREYE KATKI SAĞLAMAK’

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD) ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik, hem çevreye katkı sağlamak hem de öğrencilere doğayla ilgili pratik deneyimler kazandırmak amacıyla düzenlendi. Etkinlik sırasında, Orman Fakültesi öğrencileri, öğrendikleri silvikültür tekniklerini uygulama fırsatı buldu. Öğrenciler, doğanın korunmasına katkıda bulunurken, sektöre dair teorik bilgilerini de pratiğe dökerek eğitimlerini pekiştirdi.

‘DOĞAYA ÖNEMLİ KATKI’

DÜSİD Koordinatör Yardımcısı ve DÜSÜYET Akademik Danışmanı Arş. Gör. Özcan Akın, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, bir atık pilin 4 metreküp toprağı kirlettiği ve 600 bin litre suyu kirlettiği bilgisini vererek, yaklaşık 100 kilogram atık pil toplandığını ve doğaya önemli bir katkı sağlandığını belirtti.

DÜSÜYET Yönetim Kurulu Üyesi Feride Düzgöl, etkinliği destekleyen DÜSİD Koordinatörlüğü, TAP Derneği ve Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'ne teşekkür ederken, DÜSÜYET Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Keskin ise 2025 yılında da iklim değişikliği, sıfır atık ve sürdürülebilirlik konularında projelere hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Mazhar Alanson'dan çocuklara masal: "Sanatçının Öyküsü" kitabı tanıtıldı Mazhar Alanson'dan çocuklara masal: "Sanatçının Öyküsü" kitabı tanıtıldı

Etkinlikte öğrencilere, Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Çetin tarafından ağaç dikim teknikleri hakkında uygulamalı bilgiler verildi.

Kaynak: İHA