MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF- Önümüzdeki sezon TFF 2.Lig’de mücadele edecek olan Altay’da şirketleşme çalışmalarıyla ilgili kritik bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde şirketleşme kararı alan ve önümüzdeki günlerde genel kurulunu gerçekleştirecek olan siyah beyazlı kulüpte bir şirket kurulduktan sonra takımın şirkete devredilmesine ve yatırımcı arayışına o şekilde başlanacağına karar vermişti. Altay Şirketleşme Komisyonunda yer alan eski başkan Ahmet Taşpınar, “Büyük Altay 1914 Futbol Yatırımları A.Ş. adı altında bir yapı kurduk. Süreci tamamlandı. Burada 110 yıllık bir kulübün atacağı önemli adımlardan bahsediyoruz. Bin 200 üyemiz var ancak çoğu kulübe uğramaz olmuş aidatlar yatırılmıyor. Üç haftadır bu üyelere ulaşmaya ve eleme yapmaya çalışıyoruz. Son çalışmalar sonrasında üye sayışımız 700’e düştü. Bıçak kemiğe dayandı bu süreçte hızlı bir şekilde yatırımcı gelmesini umut ediyoruz. Büyük Altay olarak bu süreci en iyi şekilde geride bırakarak yeni sezona girmek istiyoruz. Yatırımcının olmaması demek kötü bir senaryo. Bunu düşünmek bile istemiyoruz” dedi.
“ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ”
29 Mayıs’ta gerçekleşecek genel kurulun siyah beyazlı camianın kaderini değiştirecek bir genel kurul olduğunu söyleyen Taşpınar, “Genel kurula dörtte üç katılım sağladığımız takdirde şirkete yönetim kurulunu devir hakkını vereceğiz. Devir sözleşmesi hazırlandıktan sonra önümüzde engel kalmayacak. Yatırımcılara açık bir şekilde Altay kulübünün önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ŞİRKETLEŞME KAÇINILMAZ”
Her takımın bir açmaz içinde olduğunu söyleyen Taşpınar, “Maalesef Bursaspor, Eskişehir gibi örnekler var. Ne yazık ki Altay da bu sürecin içine girdi. Başka bir çözüm yolu bulamadığımız için bu yola başvurduk ve eski güzel günlerimize dönmek için bu adımı atıyoruz. Dernek statüsünde bunu devam ettirebilmemiz mümkün değil. Bu yüzden şirketleşme kaçınılmazdır” dedi.
“ALTYAPISINI HAZIRLIYORUZ”
Eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çoker, bugünden ileriye baktıklarını ve lig düştükçe yaşanan maddi kayıpların Altay’ı çok zorladığını söyledi. Çoker, “Divan başkanlığı görevi yaptığım dönemde yatırımcı talebi gelmişti. Bazı koşullar ve araştırmalar sonucunda süreç olumsuz tamamlandı. Zaten o dönem bizden şirketleşmemiz istendi. Belki bu yapılanma sonucu olduğumuz halde kalacağız belki de bu yapılanmayı birileri beğenecek ve adım atacak. Özel olarak birine bu yatırımı hazırlamıyoruz. Şu an hiç talip yok sadece altyapısını hazırlıyoruz” diye konuştu.
GÜNCEL BORÇ 670 MİLYON TL
Altay’ın mevcut borcunun 670 milyon TL olduğunu söyleyen kulübün eski yöneticilerinden Cemil Kaya, “Altay’ın etik değerlerine uygun bir yatırımcı arayacağız. Geçmişinde karanlık bir noktasını olmayan bir şirket olmalı. Biz özellikle Altay kültürüne uygun olsun istiyoruz. Gelinen noktada kulübün yeni sezona hazırlanması için bu sürecin hızlı bir şekilde tamamlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Altay’da şirketleşme süreci hızlanıyor: Kültürümüze uygun olsun istiyoruz
Bunlar da ilginizi çekebilir