İzmirli Hatice Pınar Yiğitalp, ailesinin desteğiyle 7 yaşında başladığı tekvando yolculuğunda büyük bir başarıya imza atarak, milli takıma kadar yükseldi. Şu an İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi olan Yiğitalp, kariyerinde 9 Türkiye birinciliği ve Avrupa üçüncülüğü kazandı.

Sporla Tanışması ve Tekvandoya Geçişi

Hatice Pınar Yiğitalp, 4 yaşında cimnastikle spora başladıktan sonra ailesinin yönlendirmesiyle 7 yaşında tekvando yapmaya karar verdi. Ailesinin, "Kızımız hem sağlıklı olur hem de kendini korumayı öğrenir" düşüncesiyle başladığı bu yolculuk, kısa süre içinde büyük başarılara dönüştü. 8 yaşında Ege Bölge Şampiyonluğu kazanan Yiğitalp, tekvandoya olan ilgisini ve yeteneğini hızla gösterdi.

Ali Koç'tan 45 milyon Euroluk transfer planı | Fenerbahçe hedefe kitlendi! Ali Koç'tan 45 milyon Euroluk transfer planı | Fenerbahçe hedefe kitlendi!

Milli Sporcu Olma Başarısı

2018 yılında milli sporcu olmaya hak kazanan Hatice Pınar Yiğitalp, bu süreçte Türkiye'de ve uluslararası alanda birçok madalya kazandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitim hayatında da önemli bir başarıya imza atan Yiğitalp, sporla eğitimi bir arada yürütmenin mümkün olduğunu kanıtladı. Üniversiteye olan katkısından dolayı İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu da genç sporcuyu tebrik etti. Prof. Dr. Abacıoğlu, Yiğitalp'in gelecekteki başarılarına olan inancını dile getirdi.

Cimnastik ve Tekvandonun Faydaları

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Yiğitalp, cimnastiğin tekvando kariyerine büyük katkı sağladığını belirtti. Vücudunun esnekliğini ve antrenman temposuna alışıklığını cimnastik sayesinde kazandığını vurgulayan Yiğitalp, "İyi ki cimnastikle başladım. O deneyimler, tekvando da başarıya ulaşmamı kolaylaştırdı" dedi.

Sosyal Hayat ve Spor Bir Arada

Sporun yanı sıra sosyal hayata da zaman ayırabildiğini söyleyen Yiğitalp, antrenmanları günde 2 ila 4 saat arasında yaparak, ders çalışmaya ve sosyalleşmeye de zaman bulduğunu ifade etti. "Önemli olan zamanı doğru planlamak," diyen Yiğitalp, spor sayesinde bu planlamayı kolaylıkla yapabildiğini belirtti.

Psikoloji ve Sporun Gücü

Psikolojinin spor üzerinde önemli bir etkisi olduğunu düşünen Yiğitalp, "Fiziksel güç kadar mental güç de önemli. Olimpiyatlara katılan sporcular, fiziken güçlü olsa da mental olarak da hazırlıklı olmalı" dedi. Yiğitalp, psikoloji alanında uzmanlaşarak, spor psikolojisi üzerine kariyer yapmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA