Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat ile gerçekleştirdiği hava-hava atış testinde hedef İHA’yı başarıyla vurdu. Test kapsamında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar AKINCI, Karadeniz üzerindeki test sahasına intikal etti. Sinop açıklarında gerçekleştirilen atışta yerden havalanan hedef İHA, AKINCI’dan ateşlenen EREN mühimmatı tarafından gökyüzünde imha edildi. Başarılı atışın ardından milli TİHA planlanan rotayı izleyerek Çorlu’ya geri döndü.

ROKETSAN İMZALI EREN

Daha önce KEMANKEŞ 1 Yapay Zekâ Tabanlı Mini Seyir Füzesi ile hava-hava atışları gerçekleştiren AKINCI, bu kez ROKETSAN tarafından geliştirilen EREN Yüksek Hızlı Çok Amaçlı Dolanan Mühimmat ile benzer bir başarı elde etti. Gerçekleştirilen testle birlikte AKINCI’nın hava-hava angajman kabiliyeti pekiştirilmiş oldu.

Akinci Ti̇ha Eren 2

ÇOK YÖNLÜ HAREKAT YETENEĞİ

Hava-yer mühimmatlarında aktif olarak kullanılan Bayraktar AKINCI TİHA, farklı tipte mühimmatları hem yer hem de hava hedeflerine karşı kullanabiliyor. Geliştirme faaliyetleri kapsamında MAM-L, MAM-L TV, MAM-T, MAM-T IIR/TV, MAM-C, TOLUN, TOLUN IIR, Teber-81, Teber-82, LAÇİN 82, LGK-81, LGK-82, HGK-82, Gökçe Güdüm Kiti, Gözde Güdüm Kiti, KGK-82-SİHA, İHA-230 Süpersonik Füze, TV Arayıcı ve Lazer Arayıcı Başlıklı İHA-122 Süpersonik Füze ile Çakır Seyir Füzesi test edildi.

İRİTİFA REKORU DA AKINCI’DA

29 Ağustos 2021’de Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren Bayraktar AKINCI TİHA, operasyonel görevlerde aktif olarak kullanılıyor. Milli TİHA, 21 Haziran 2022’de gerçekleştirilen dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri kapsamında 45.118 feet (13.716 metre) irtifaya çıkarak milli havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırdı.

DefenceTurk

Kaynak: HABER MERKEZİ