Eğitim

2025 İOKBS (Bursluluk Sınavı) Tarihleri| Bursluluk sınavı ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS Bursluluk Sınavı’nın ne zaman olacağı merak ediyor.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), her yıl 5, 6, 7, 8, 9, hazırlık sınıfı, 10 ve 11'inci sınıflarda eğitim gören öğrenciler için büyük önem taşıyor. 2025 yılı için İOKBS'nin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Ancak, henüz kesin tarih MEB tarafından açıklanmış değil.

2025 İOKBS hangi gün?

Geçtiğimiz yıl 21 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen İOKBS'nin 2025 yılı için sınav tarihinin ne zaman olacağı, MEB’in 2025 sınav takviminde yer alacak. Bu takvim ise ilerleyen günlerde yayımlanacak ve sınav tarihleri hakkında resmi bilgi sağlayacaktır.

2025 İOKBS uygulama klavuzu ne zaman yayınlanacak?

Öğrenciler ve veliler için önemli olan bu sınav, bursluluk hakkından faydalanmak isteyen öğrenciler için kritik bir fırsat sunuyor. 2025 Bursluluk Sınavı ile ilgili en güncel bilgilere "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2025"te ulaşılabilecek.

Detaylı bilgi almak ve sınav tarihiyle ilgili en son gelişmeleri takip etmek için MEB’in resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını düzenli olarak kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Sınav tarihinin açıklanmasının ardından, başvuru ve sınav süreci hakkında ayrıntılar da duyurulacaktır.