Eğitim

2024 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden duyuruldu.

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları nihayet açıklandı. Öğrenciler, 4 Ağustos'ta tamamladıkları üniversite tercihleri sonrası, ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranını merakla bekliyordu. Artık, yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için gözler ÖSYM'nin resmi sitesinde.

2024 YKS Tercih Sonuçları Nerede Sorgulanabilir?

YKS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden sonuçlarına ulaşabilirler. Bu yıl Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman?

YKS sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, üniversite kayıtlarını 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapabilecekler. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihlerinde alınacak.

YKS Ek Tercih Tarihleri

Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından, üniversitelerce bildirilen boş kontenjanlar için ÖSYM tarafından merkezi ek yerleştirme yapılacak. Bu ek yerleştirme, genel yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için gerçekleştirilecek. Merkezi yerleştirme sonucunda bir programa yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Tercih sonuçlarınızı öğrenmek ve üniversite sürecine adım atmak için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.