Güncel

2024 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, üniversite tercihleri için heyecanla beklemeye başladı. Peki YKS Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

Abone Ol

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, üniversite tercihleri için heyecanla beklemeye başladı. ÖSYM'nin duyurusuna göre, YKS sonuçları 16 Temmuz 2024 Salı günü açıklandı ve tercih işlemleri için adaylar hazırlıklarını sürdürüyor.

YKS tercih işlemleri, 23 Temmuz ya da 24 Temmuz tarihlerinde başlayacak. Bu süreçte adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercihlerini yapabilecekler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da adaylara 24 tercih hakkı tanınacak. Tercih yaparken adayların dikkat etmesi gereken detayları, ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzda bulabilirler.

2024 YKS’ye kaç kişi girdi?

YKS'ye 2024 yılında kaç kişinin girdiği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Yabancı Dil Testi (YDT) için başvuran 233 bin 384 adaydan 171 bin 90'ı sınava katıldı. 62 bin 294 aday ise sınav gününde yer almadı.

YKS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin açıklamasına göre, YKS sınav sonuçları 16 Temmuz 2024 Salı günü saat 10.00'dan itibaren adayların erişimine açıldı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama sayfasından kontrol edebilecekler.

Adaylar tercihleri nasıl yapacak?

Üniversite tercihleri, adayların geleceklerini şekillendirecek önemli bir adım olduğundan doğru tercih yapmak büyük önem taşıyor. Adayların tercih işlemlerini zamanında ve dikkatlice tamamlamaları, istedikleri üniversite ve bölümlere yerleşebilmeleri için kritik bir faktör olacak.

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden tercih kılavuzuna ve güncel duyurulara erişebilirsiniz.