Matrix Fitness ile en yeni trendleri keşfetme zamanı! Matrix Fitness ile en yeni trendleri keşfetme zamanı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, öğrencilere sağlanan ulaşım desteğinin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini duyurdu. Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte, "Öğrencilere ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler, ne kadar ödenecek?" soruları gündeme geldi. İşte, 2024 Ulaşım Desteği başvuru süreci ve detayları hakkında bilmeniz gerekenler.

Ulaşım Desteği 2024-2025'te Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına yönelik şehirlerarası ulaşım desteğinin 2024-2025 yıllarında da süreceğini açıkladı. Bu yardım, 2022 yılında başlatılmış ve bugüne kadar 100 binden fazla öğrenciyi kapsayarak büyük bir etki yaratmıştır. Bakan Göktaş, sosyal yardım kapsamında bulunan öğrencilere yılda dört kez gidiş-dönüş ulaşım desteği sağladıklarını belirtti. Bu desteğin üst sınırı tek yön için 1.250 TL olarak belirlenmiş olup, şimdiye kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yaklaşık 60,8 milyon TL aktarılmıştır.

Başvuru Şartları ve Destek Miktarı
 

  • Kimler Başvurabilir?: Ailesinden farklı bir ilde eğitim gören 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk vatandaşları ulaşım desteği başvurusu yapabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri bu destekten faydalanamaz.
  • Destek Miktarı: Tek yön için belirlenen üst limit 1.250 TL'dir.

Başvuru Süreci

Başvurular, öğrencinin ailesi veya öğrenci tarafından, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği yerdeki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmalıdır.

Bakan Göktaş, toplumsal yardımlaşma ve destek hizmetlerinin daha da geliştirileceğini ve sosyal yardım alan ailelerin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olacaklarını ifade etti.

Kaynak: Habertürk