2024 DGS Ek tercih işlemleri ne zaman? Ek tercihler başladı mı? 2024 DGS Ek tercih işlemleri ne zaman? Ek tercihler başladı mı?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans tercihlerinin ne zaman başlayacağı, 2 yıllık ön lisans mezunları tarafından yakından takip ediliyor. 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanan sınav sonuçlarının ardından, adaylar aldıkları puanlarla kamu kurumlarına atanmak için tercih yapmayı bekliyor. Peki, 2024 KPSS ön lisans tercihleri ne zaman başlayacak?

KPSS ÖN LİSANS TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin henüz kesin bir tarih açıklaması yapmadığı 2024 KPSS ön lisans tercihleri için ekim ayı içerisinde bir duyuru yapılması bekleniyor. Tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte adaylar, puanlarına göre uygun kontenjanlara başvuru yapabilecek. Kılavuz, adaylara tercih sürecinde rehberlik edecek.

KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih dönemi başladığında, adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Tercih yapmadan önce kılavuzun dikkatlice incelenmesi, doğru ve eksiksiz tercih yapılması açısından büyük önem taşıyor.

KPSS ön lisans tercih süreciyle ilgili resmi duyuruların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi