2024 yılında Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) büyük bir merakla bekleniyor. Adli ve idari yargıda hakim ve savcı yardımcılığı sınavlarına girmek, avukatlık ve noterlik stajlarına başlamak isteyen adaylar için bu sınavlar, önemli bir adım. Sınavın ardından sonuç tarihine odaklanan adaylar, açıklama için gün sayıyor.

SONUÇ TARİHİ BELLİ OLDU

ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) gerçekleştirdiği 2024 HMGS ve İYÖS sınavlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarı, adayların erişimine açıldı. Peki, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 HMGS sonuçları, 24 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak. 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar, başarılı sayılacak ve mesleki adımlarına devam edebilecek.

Yarın günlerden sınav | ÖSYM bir günde dört farklı sınav yapacak Yarın günlerden sınav | ÖSYM bir günde dört farklı sınav yapacak

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, sınav sorularının tamamına 10 gün süreyle resmi internet adresinden erişilebilecek. Bu süre 9 Ekim 2024 saat 23.59'da sona erdi. Ayrıca, temel soru kitapçığının yüzde 10’una da ÖSYM'nin sitesinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi