Bilim ve Teknoloji

2024 Dron Yarışları sona erdi

Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Yedikule Hisarı'nda düzenlenen hava sporları organizasyonu, final müsabakalarıyla sona erdi

Abone Ol

İstanbul’un tarihi Yedikule Hisarı, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen heyecan verici bir hava sporları yarışına ev sahipliği yaptı. Yarış, final müsabakalarının ardından sona erdi ve Türk sporcular dikkat çeken başarılar elde etti.
 

TÜRK SPORCULAR ERKEKLER VE KADINLARDA ÖNE ÇIKTI

Erkekler kategorisinde Türk sporcu Nazım Tüzün birinci sırayı alarak tarihi bir başarıya imza attı. Yarışta Alman sporcu Arvin Schröder ikinci, Türk sporcu Atakan Mercimek ise üçüncü oldu. Dördüncü sırayı ise Çinli sporcu Youran Tian elde etti.

Kadınlar kategorisinde ise Sırp sporcu Natalia Astakhova birinciliği elde ederken, Türk sporculardan Dila Duru Beceren ikinci, Elif Beyza Çınar ise üçüncü oldu. Junior kategorisi ise hava şartları nedeniyle koşulamadı.
 

“GURUR DUYUYORUZ”

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet Saim Yılmaz, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada, bu tarz yarışmalara daha fazla ev sahipliği yapmak istediklerini belirtti. Yılmaz, “Yarışa 66 sporcu katıldı ve bunların yarısı yabancıydı. Tarihi bir mekanda onları ağırlamak bizim için önemliydi. Türk sporcuların uluslararası bir yarışmada kazandığı başarılar bizi çok gururlandırdı” dedi.

Yılmaz, Türkiye'nin bu branşta Avrupa'da lider konumda olduğunu ve Çin ve Güney Kore ile rekabet ettiklerini belirterek, "3 yıl içerisinde dünya şampiyonu çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
 

İLK BİRİNCİLİK NAZIM TÜZÜN'DEN

Erkekler kategorisinde birinci olan Nazım Tüzün, kazandığı başarıyla ilgili “Burada birinci olmak benim için çok anlamlı. Bu yarış Türkiye’de düzenlenen ilk FAI yarışıydı, bu yüzden birincilik çok önemliydi” dedi. Tüzün, 2022 ve 2023'te de yarışa katıldığını belirterek başarılarının devamını getirmek istediğini söyledi.
 

ANADOLU AJANSI'NDAN DESTEK

Yarışta ayrıca, 2024 Türkiye Drone Yarışı’nda Anadolu Ajansı çalışanlarından, Türkiye Hava Sporları Federasyonu'na bağlı hakem Musa Serdar Terzioğlu da görev aldı.