ÖSYM, 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversiteler tarafından 2-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Şimdi ise gözler, ÖSYM'nin yapacağı ek tercih duyurusuna çevrildi. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman başlayacak?

EK TERCİH TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Dikey Geçiş Sınavı yerleştirme işlemlerinin ardından, ek tercih takvimi gündeme geldi. İlk tercihler sonrasında herhangi bir lisans programına geçiş yapamayan adaylar, boş kalan kontenjanlar için ek tercihlerin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Ancak, ÖSYM tarafından henüz DGS ek tercihleri ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Üniversite kayıt işlemlerinin 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında tamamlanmasının ardından, ek tercih süreci için tarihlerin açıklanması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YILDAKİ EK TERCİH SÜRECİ

2023 DGS ek tercih süreci, yerleştirme sonuçlarının 11 Eylül'de ilan edilmesinin ardından 29 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında başlatılmıştı. Bu nedenle, 2024 yılı ek tercih takviminin de ekim ayının ortasına kadar ilan edilmesi bekleniyor.

İzmir'de Erasmus Days coşkusu: Uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi eğitim yöntemleri paylaşıldı İzmir'de Erasmus Days coşkusu: Uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi eğitim yöntemleri paylaşıldı

Adaylar, gelişmeleri yakından takip ederek, ek tercihler için hazırlıklarını yapmaya devam etmelidir. ÖSYM'nin yapacağı resmi açıklamalar ile ek tercih sürecinin nasıl ilerleyeceği netleşecektir.

Kaynak: Haber Merkezi