Eğitim

2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tarih ve detaylar

30 Haziran'da yapılan Dikey Geçiş Sınavı'nın sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanacak. Peki, 2024 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçları nasıl öğrenebilirsiniz? İşte bilmeniz gerekenler.

Abone Ol

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanma tarihi merak ediliyor. ÖSYM tarafından yapılacak açıklamayla, 30 Haziran'da gerçekleşen DGS sınavının sonuçları duyurulacak. Sınav, iki yıllık ön lisans eğitimini dört yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar için yapıldı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden öğrenebilecekler.

Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Henüz kesin bir tarih verilmemiş olsa da, Haziran ayında yapılan sınavın sonuçları yakında açıklanacak. Adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi öğrenmek için ÖSYM'nin duyurularını takip etmelidir.

DGS Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Adaylar, DGS sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden veya mobil uygulamalardan öğrenebilirler. Sonuç belgesi gönderilmeyecek; internet sayfasında ilan edilen bilgiler, adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuç bilgileri arasında;

  • Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları,
  • Ön lisans başarı puanı,
  • 2024-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yer alacaktır.