Sivas’ta 2006 yılında yapımına başlanan ve 2010 yılında tamamlanarak su tutmaya başlayan Pusat Barajı, yurt genelinde yaşanan kuraklıktan etkilendi. Kuraklık nedeniyle barajdaki su seviyesi önemli ölçüde düştü.
ESKİ PUSAT KÖYÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Baraj inşası sırasında taşınan ve uzun yıllar sular altında kalan eski Pusat köyü, suyun çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı. Yaklaşık 16 yıl sonra tamamen görünen köy kalıntıları dikkat çekti.

YOĞUN KAR YAĞIŞI KÖYÜ BEYAZA BÜRÜDÜ
Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası, gün yüzüne çıkan eski Pusat köyü tamamen karla kaplandı. Kar yağışı, ortaya çıkan yerleşim alanını beyaz örtüyle kapladı.
DRON İLE GÖRÜNTÜLENDİ
Kar altında kalan eski Pusat köyü ve Pusat Barajı, dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde, baraj suyunun çekildiği alanlar ve eski yerleşim izleri net şekilde yer aldı.





