Diyarbakır'da Zerzevan Kalesi'nden çıkarılan eserlerin sergilendiği bölümde, en çok ilgiyi çeken eser, bir dönem köyde yalak olarak kullanılan ve sonradan İstanbul Müzesi’ne gönderilen vaftiz kovası oldu. Diyarbakır Müzesi'nde özel bir vitrinde sergilenen bu 1.500 yıllık bronz vaftiz kovası, MS 6. yüzyıla tarihleniyor ve zengin bezemeleri ile ithaf yazıtına sahip. 127 yıl sonra Diyarbakır'a geri getirilen bu ünik eser, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.
Müzenin Zerzevan bölümü, vaftiz kovasının yanı sıra kandil ve kandil kalıpları, sikkeler, ticarette kullanılan aletler, mühürler, tıp aletleri, ok uçları, müzik aletleri, seramik kaplar ve geniş bir takı koleksiyonunu da sergiliyor. Diyarbakır Müzesi Müdür Yardımcısı Mehmet Çelebi, Zerzevan Kalesi'nin Roma döneminden kalma bir sınır garnizonu olduğunu ve kazı çalışmalarının 2014 yılında başladığını belirtti. Çelebi, vaftiz kovasının köyde yalak olarak kullanıldığını, ancak daha sonra müzeye taşındığını ifade etti.
Ziyaretçilerden Yusuf Birlik, Diyarbakır'ın tarihi ve özellikle vaftiz kovasının dikkat çekici olduğunu belirterek, Şanlıurfa'dan sonra Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Halime Işık ise, Batman'dan gelip Diyarbakır Üniversitesi'nde okuduğunu, müzede en çok kandil ve Roma dönemine ait eserlerin dikkatini çektiğini aktardı.