Seyahat

1450 rakımlı Tekke Dağı yamaç paraşütü merkezi olarak tescillendi

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde yer alan 1450 rakımlı Tekke Dağı, yamaç paraşütü sporuna uygunluğu nedeniyle Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından "Uçuş Tescili Belgesi" aldı

Abone Ol

Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci'nin daveti üzerine ilçeye gelen Türkiye Hava Sporları Federasyonu Organizasyon Komitesi Başkanı Mustafa Ulutaş, bölgedeki iki atlama noktasında incelemelerde bulundu. Paraşütçüler, Tekke Dağı'ndan havalanarak Obruk Barajı kenarındaki iniş alanına başarılı bir şekilde indi.

Yapılan teknik değerlendirmelerde Tekke Dağı'nın yıl boyunca paraşüt sporuna uygun olduğu belirtildi. Ulutaş, Oğuzlar'ın doğasının ve manzarasının son derece etkileyici olduğunu vurgulayarak, bölgenin uluslararası paraşüt organizasyonları için ideal bir yer olacağını ifade etti. Ulutaş, "Oğuzlar, İsviçre'nin Alp Dağları'ndaki göllere benzeyen muazzam bir doğaya sahip. Karadeniz ile İç Anadolu'nun kesişim noktasında yer alıyor ve bölgeye çok sayıda spor aktivitesi için uygun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Tekke Dağı'nda iki kalkış noktası belirlendi. Bunlardan biri kuzey ve batı yönlerine, diğeri ise doğu ve kuzey yönlerine bakıyor. Ulutaş, iniş alanında ve yollarda bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek, bölgenin gelecekte yamaç paraşütü, su sporları, dağ bisikleti ve karavancılar için popüler bir yer haline geleceğini öngördü.

Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, Tekke Dağı'nın resmi olarak tescillenmesiyle Türkiye genelinden paraşüt sporcularını ve doğa sporları meraklılarını Oğuzlar'a davet etti.