Bakan Uraloğlu, Milli Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye’nin demiryolu araçları üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiğini belirten Uraloğlu, “Ulaştırma ve altyapı alanındaki yatırımlarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Türkiye artık demiryollarında teknolojiyi tasarlayan, üreten ve geliştiren ülke konumuna yükseldi” dedi.

Son Teknoloji Donanımlar

Milli Hızlı Tren’in son teknoloji donanımlarla üretildiğini belirten Bakan Uraloğlu, tren setlerinde hayalet ekran teknolojisi, temassız hızlı şarj istasyonlu katlanır masalar, konforlu deri ve kumaş koltuk tasarımı, bistro alanında 3 boyutlu hayalet ekran teknolojisi ve ferah iç tasarım gibi özelliklerin bulunacağını ifade etti. Ayrıca, Tübitak-Rute ile ortak olarak geliştirilen ‘Milli Cer Sistemi ve Tren Kontrol Yönetim Sistemi’ kullanılarak kritik alt bileşenlerin de yerli ve milli imkanlarla üretileceği belirtildi.

İzmir Emniyeti, motosiklet denetimleriyle güvenli ulaşımı arttırıyor! İzmir Emniyeti, motosiklet denetimleriyle güvenli ulaşımı arttırıyor!

Uluslararası Standartlara Uygun Proje

Projenin uluslararası standartlara uygun olarak yürütüldüğünü ifade eden Bakan Uraloğlu, tüm tasarım süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2024 yılının son çeyreğinde montaj aşamasına geçileceğini söyledi. Proje kapsamında, fabrika statik testlerin ardından 2025 yılının son çeyreğinde hızlı trenin raylara indirileceği ve dinamik yol testlerine başlanacağı planlanıyor.

Kaynak: İHA