BERNA SEVER-EGE TELGRAF- Kalp pili, kalp ritim bozukluğu olan bireylerin yaşam kalitesini ve uzunluğunu artıran hayati bir medikal cihazdır. Uzmanlar kalp pilinin, kalp ritim bozuklukları, bradikardi (yavaş kalp atışı) ve atriyal fibrilasyon gibi kardiyovasküler sorunlardan muzdarip olan hastalara implant edildiğini ve bu tıbbi cihaz sayesinde binlerce insanın hayatı kurtulduğunu ve yaşam kalitesinin arttığını belirtiyor.

YAYGINLAŞAN BİR TEKNOLOJİ

Bugün, kalp pili cerrahisi oldukça yaygındır ve her yıl binlerce hasta kalp pili implantasyonu ameliyatlarından faydalanmaktadır. Uzmanlar cihazın kalbe doğru bir şekilde yerleştirilmesinin, hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde artırdığını ve potansiyel yaşam tehlikesini azalttığını belirtiyor.

SORUNLARI ORTADAN KALDIRIYOR

Kalp pili, kalp ritim bozukluğu olan hastaların hayatında devrim niteliğinde bir etkiye sahiptir. Kalp ritim bozuklukları, kalp atışlarının düzensiz ve yavaş olmasına neden olabildiğini aktaran uzmanlar, kalp pilinin hastanın günlük aktivitelerini kısıtladığını ve hatta hayatlarını tehlikeye atabildiğini söylüyor. Kalp pilinin, düzenli ve sağlıklı kalp atışları sağlayarak bu sorunları ortadan kaldırdığını belirten uzmanlar kalp pilinin hastaların aktif bir yaşam sürmesine olanak tanıdığını aktarıyor.

KALP PİLİ TASARIMLARI GELİŞİYOR

Günümüzde, kalp pili tasarımları sürekli olarak geliştirilmektedir. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte, kablosuz iletişim özellikleri eklendiğini, hastaların kalp pillerini uzaktan izlemesi ve düzenlenmesinin kolaylaştığını belirten uzmanlar bunun da hastaların düzenli sağlık kontrollerine olan ihtiyacı azalttığını doktorların hastalarının durumunu daha yakından takip etmesine olanak tanıdığını söylüyor.

UZUN PİL ÖMRÜ SUNUYOR

Kalp pili teknolojisindeki ilerlemelerin, daha küçük boyutlar ve uzun pil ömrü gibi avantajlar sunduğunu aktaran uzmanlar hastaların daha az invaziv cerrahi işlemler geçirmesine ve daha uzun sürelerle aynı cihazı kullanmasına olanak tanıdığını söylüyor.  Aynı zamanda uzmanlar, kalp pili üreticileri arasındaki rekabetin, maliyetleri düşürdüğünü ve kalp pilinin daha geniş kesimlere ulaşmasını sağladığını belirtiyor.
Editör: TE Bilisim