Haberler

Vali Yaşar Karadeniz kimdir? Nereye atandı?

Vali Yaşar Karadeniz kimdir? Nereye atandı? Hangi projelerin hazırlanmasında rol oynamıştır?

Abone Ol

1965 yılında Samsun'da doğan Yaşar Karadeniz, eğitim hayatına Samsun'da başlayarak 1983'te Samsun Teknik Lisesi'nden mezun oldu. 1987'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, 1988 yılında Amasya Valiliği'ne Kaymakam Adayı olarak atandı. Eğitim sürecinin ardından bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu. Ayrıca "Taşra İdaresinin Yeniden Yapılandırılması" başlıklı çalışmasının bir bölümü İçişleri Bakanlığı dergisinde makale olarak yayımlandı.

Vali Yaşar Karadeniz'in kamu görevleri

Karadeniz, 1991 yılında Yozgat'ın Yenifakılı ilçesinin ilk kaymakamı olarak atandıktan sonra sırasıyla;

Konya-Taşkent,

Hakkari-Çukurca,

Ordu-Aybastı,

Mardin-Yeşilli,

Trabzon-Beşikdüzü,

Çanakkale-Eceabat,

Tekirdağ-Saray,

Gaziantep-Nizip ve Gaziosmanpaşa'da kaymakamlık yaptı.

Kastamonu ve Manisa valilikleri görevinde de bulunan Karadeniz, 9 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sakarya Valiliği'ne atanmış ve 19 Ağustos 2023'te görevine başlamıştır. Son olarak 19 Eylül 2024 tarihinde Vali Mülkiye Başmüfettişi olarak atanmıştır.

Vali Yaşar Karadeniz'in aldığı ödüller

Yaşar Karadeniz, 2012 Ocak ayında Türk İdareciler Derneği'nden Vali Galip Demirel Sosyal Hizmet Ödülü'nü kazandı. Kariyeri boyunca birçok kurumdan takdirname alarak, başarılı çalışmalarına dikkat çekti. 

Vali Yaşar Karadeniz'in projeleri

Eceabat Kaymakamlığı döneminde, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı için önemli yatırımlara öncülük etti; 2003-2005 yılları arasında, bu projelerin çoğu köylere hizmet götürme birliği tarafından finanse edildi.

Eceabat'ta gerçekleştirilen başlıca projeler arasında Conkbayırı-Kemalyeri ring yolu, Şehitler Abidesi ring yolu ve Kabatepe-Anzak Koyu'nun iyileştirilmesi yer aldı. Ayrıca, Tekirdağ Saray Kaymakamlığı döneminde, halk bağışlarıyla bir ilkokul ve kapalı spor salonu inşa etti.

Karadeniz, Mardin Yeşilli Kiraz Festivali, Beşikdüzü Deniz ve Kültür Festivali ile Saray Bahar ve Kültür Festivallerinin hayata geçirilmesine ve sürdürülmesine katkıda bulundu. Saray'daki görevinde, festival bütçelerinin büyük bir kısmını gelirlerden karşılayarak önemli bir başarı elde etti. Sosyal yardımlar konusunda da yenilikçi bir yaklaşım benimseyerek, ailelerinden çalışabilir durumda kimsesi olmayan bireyler için hesap açtırarak düzenli yardım almasını sağladı. Bu uygulama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in desteğiyle "dul aylığı" adıyla ülke genelinde yaygınlaştı. Ayrıca, 110 kişilik bir öğrenci yurdunu hizmete açarken, ikinci bir yurt inşaatının başlamasına da öncülük etti.