İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte mücevher alışverişinin de sanal ortama taşındığını belirten Güney, bu durumun dolandırıcılık vakalarını artırabileceğine dikkat çekti.

Güney, fiziki satış noktası bulunmayan firmalardan yapılan alışverişlerin risk taşıdığını vurgulayarak, bu tür firmalardan alınan mücevherlerin sahte veya gramajı ile ayarı düşük olabileceğini ifade etti. “İnternetten ucuza altın alırken dikkatli olunmalı,” diyen Güney, “Çünkü altın, uluslararası bir değer taşır ve değeri bilinmeyen altınların alımında yanıltıcı durumlarla karşılaşabiliriz” dedi. Ahmet Güney, ucuza altın alma düşüncesinin birçok kişinin başına dert açabileceğine de işaret etti. “Altın, uluslararası arenada karşılığı olan, bilinen bir maden. Bu yüzden, çok ucuza satılan altınlar genellikle gerçek değeri yansıtmaz ve dolayısıyla zarar edebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Fiziki Satış Noktası Olan Firmalar Tercih Edilmeli

Şeker pancarının sofraya uzanan tatlı yolculuğu Şeker pancarının sofraya uzanan tatlı yolculuğu

Güney, internetten yapılan mücevher alışverişlerinde fiziki bir satış noktasının bulunmasının önemine dikkat çekti. “Alışveriş yapmadan önce, satıcı firmanın fiziki bir mağazası olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Aksi takdirde, aldığınız ürünle ilgili bir sorun yaşadığınızda çözüm bulmakta zorluk çekebilirsiniz,” diyerek, bu durumun mağduriyet yaratabileceğini belirtti.

Kaynak: İHA