Ekonomi

Turkcell Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletler tarafından en başarılı örnek seçildi

Turkcell'in, çocukları ve gençleri teknoloji üretimine teşvik eden Zeka Gücü Projesi, Birleşmiş Milletler tarafından en başarılı sosyal etki örneklerinden biri olarak gösterildi

Abone Ol

Proje, Dünya GSM Birliği'nin (GSMA) hazırladığı "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) Etki Değerlendirmesi" raporunda yer alarak, sosyal etkisiyle dikkat çekti. Rapor, BM 77. Genel Kurul Haftası kapsamında ABD'nin New York kentinde düzenlenen etkinlikte açıklandı.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, projeyle 2016’dan bu yana 7 bölgede, 48 ilde toplam 76 sınıf kurarak 250 binden fazla öğrenciye ulaştıklarını söyledi. Koç, proje ile gençlerin yapay zeka, kodlama, robotik, uzay bilimleri gibi alanlarda eğitim aldığını ve Turkcell olarak bu alandaki yatırımlarını artırmaya devam edeceklerini belirtti. Yıl sonuna kadar sınıf sayısını 86’ya çıkaracaklarını vurgulayan Koç, gençlerin teknoloji üretim süreçlerine dahil olmalarının önemine dikkat çekti.

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülüyor ve özel yetenekli öğrencilerin erken yaşta teknolojik alanlara yönelmesini sağlıyor. Zeka Gücü Teknoloji Sınıfları’nda öğrencilere dizüstü bilgisayar, akıllı tahta, robotik kodlama setleri gibi çeşitli imkanlar sunuluyor.