Türkiye’de firmaların son 5 yılda kullandığı krediler 21,7 trilyon lirayı aştı Türkiye’de firmaların son 5 yılda kullandığı krediler 21,7 trilyon lirayı aştı

Şirketin hızlandırma programı PİLOT’un 12’nci dönemine seçilen Mistikist ve T4 People Analytics gibi girişimler, yapay zeka teknolojisi ile değer oluşturan çözümler üretiyor.

Girişimler ve Yenilikçi Çözümler

  • Mistikist: Görsel ve işitsel uyaranlarla stres ve anksiyeteyi azaltan, odaklanma ve iş performansını artıran yapay zeka destekli bir nörobilim uygulaması. MIT, Stanford, Johns Hopkins, Harvard gibi kuruluşların çalışmalarına dayanan metodolojilerle çalışan Mistikist, 13 dilde, 195 ülkede, 40 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyor.

  • T4 People Analytics: Kurumların çalışan verilerini entegre ederek yapay zeka ile derin içgörüler elde etmelerini sağlayan ve yüksek etkili aksiyon önerileri sunan bir platform. Çalışanların işten ayrılma risklerini belirleme, geri bildirimleri anlamlandırma ve işe giriş sonrası performanslarını öngörme gibi çözümler sunuyor.

Türk Telekom Ventures ve TT Ventures GSYF’nin yatırım yaptığı diğer yapay zeka odaklı girişimler:

  • Segmentify: E-ticaret sektöründe ziyaretçilerle anlamlı ve kişisel etkileşimler kurarak pazarlama aktivitelerinin geri dönüşünü maksimize eden bulut tabanlı bir yazılım platformu. Segmentify, 30’dan fazla ülkede 300’den fazla müşteriye hizmet veriyor.

  • Mindsite: E-ticaret kanallarında gerçek zamanlı ve anlamlı verilerle markalara yol göstererek aksiyon alınabilir pazar içgörüsü sunan bir platform. Mindsite, 14’ten fazla ülkede 50’den fazla müşteriye e-ticaret analitiği çözümleri sağlıyor.

Türk Telekom Ventures’ın Hedefleri ve Destekleri

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir ülke olma vizyonuna katkı sunmak için çalıştıklarını belirtti. Girişimlere sundukları destekler arasında satış ve pazarlama, altyapı, iş geliştirme gibi alanlar bulunuyor. ABD Silikon Vadisi’nde kurulan ofis ile girişimlerin global pazarlara açılmasında köprü görevi üstleniyorlar.

PİLOT Programı

PİLOT programının 12’nci dönemine kabul edilen 10 girişim, programın başında Türk Telekom Ventures’tan 150 bin TL nakit desteği alacak. Program süresince yatırımcı ağına, 400’den fazla mentora ve iş bağlantılarına erişim, eğitimler, ofis alanı ve konaklama gibi fırsatlardan yararlanacaklar. Programı başarı ile tamamlayan ekipler, Türk Telekom Ventures’tan 30 bin dolar yatırım alma ve Stanford Üniversitesi iş birliği ile ABD’de kendilerine özel tasarlanan global girişimcilik programına katılma hakkı kazanacaklar.

Bu program ile girişimler, global vizyona hakim olarak işlerini geliştirme ve global pazarlara açılma konusunda deneyim sahibi olacaklar.

Kaynak: İHA