Bilim ve Teknoloji

TikTok'ta Türkiye'de geçen yıl 16,5 milyon içerik kaldırıldı: İşte platformun güvenlik stratejisi

TikTok Türkiye, geçen yıl 'topluluk kuralları'nı ihlal eden 16,5 milyon içeriği proaktif olarak kaldırdı. Yapay zeka ve manuel inceleme ekipleriyle güvenliği sağlamak için çok yönlü bir strateji izlediklerini belirten yetkililer, kullanıcı güvenliğini ve içerik kalitesini korumak için sürekli çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Abone Ol

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de TikTok platformunda yaklaşık 16,5 milyon içeriğin 'topluluk kuralları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığı bildirildi. TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, platformun güvenliğini sağlamak için çok yönlü bir strateji izlediklerini belirtti. Bu strateji, yapay zeka teknolojisi ile desteklenen otomatik tespit sistemleriyle birlikte, 40 binden fazla manuel inceleme ekibi tarafından yürütülüyor. Gelen, moderasyon ekiplerinin TikTok'un 'topluluk kuralları'na uygunluğunu sağlamak için sürekli olarak içerikleri denetlediğini ve geçen yıl Türkiye'de kural ihlali yapılan içeriklerin yüzde 98,9'unun proaktif olarak kaldırıldığını açıkladı.

TikTok'un Türkiye'de yasakladığı eylemler arasında platforma yetkisiz erişim girişimleri, hassas veya kişisel bilgi edinme çabaları ve platformun güvenliğini kötüye kullanma gibi davranışlar bulunuyor. Gelen, bu yasaklı eylemlerden yola çıkarak oluşturdukları moderasyon politikalarının, platformun güvenliğini ve kullanıcıların deneyimini koruma amacını güttüğünü vurguladı.

‘DEĞERLERE UYUMLU ŞEKİLDE HAREKET EDİYORUZ’

Özellikle 'hassas ve yetişkinlere yönelik temalar' kategorisinde en fazla içeriğin kaldırıldığını belirten Gelen, TikTok'un Türkiye'deki kullanıcı tabanının güvenliğini ve gençlerin refahını ön planda tuttuğunu ifade etti. Platformun, fikir özgürlüğünü teşvik eden ve yaratıcılığı destekleyen bir eğlence platformu olarak konumlandığını söyleyen Gelen, Türkiye'deki değerlerle uyumlu bir şekilde hareket ettiklerini ve 'topluluk kuralları'na sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını dile getirdi.

Ayrıca, TikTok'un Türkiye'de gençlerin güvenliğini sağlamak için önlemler aldığını da belirten Gelen, 18 yaş altı kullanıcılar için günlük TikTok kullanım süresi sınırlaması ve 'Aile Eşlemesi' özelliği gibi uygulamaları yaygınlaştırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. TikTok'un şeffaf bir politika izlediğini ve kullanıcıların sorularına ve endişelerine şeffaf bir şekilde yanıt vermeye çalıştıklarını da vurgulayan Gelen, platformun Türkiye'deki yerelleştirilmiş yaklaşımını ve kullanıcı güvenliğini her zaman ön planda tuttuklarını sözlerine ekledi.