Yabancı tabelaların sayısının giderek arttığını belirten Palandöken, Türkçe'nin köklü bir dil olduğunu hatırlatarak, “Türk dilinin kullanıldığı tabelalar her geçen gün azalıyor. Renkli, farklı boyutlarda ve yabancı kelimelerin sıkça yer aldığı tabelalar, sokaklarda görüntü kirliliğine sebep oluyor ve şehrin kültürüne zarar veriyor. Bu karmaşık tabelaların bulunduğu yerlerde, neler satıldığı bilinmediği için vatandaşlarımız bile girmekte zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Son yıllarda özellikle Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerine artan göçlerle birlikte yabancı tabela kullanımının haddinden fazla arttığını ifade eden Palandöken, bunun milli kimliğe zarar verdiğini belirtti. “Tabela birliğinin oluşturulması ve yabancı tabela kullanımının sınırlandırılması gerekiyor. Ayrıca turistlerin yoğun olduğu bölgelerde yabancı dillerin yer alması zorunluysa dahi Türkçe karşılıklarıyla birlikte kullanılmalı” dedi.

Bakan Murat Kurum: Şu ana kadar 101 bin 254 konut teslim ettik Bakan Murat Kurum: Şu ana kadar 101 bin 254 konut teslim ettik

Tabelaların işletmeler için yalnızca bir tanıtım aracı olmanın ötesinde, profesyonel ve saygın bir imaj oluşturmadaki önemine de dikkat çeken Palandöken, “Tabelalar, işletmelerin kimliğini ön plana çıkaran bir unsurdur. Müşterilerin dikkatini çeken ilk şey tabelalardır. Bu nedenle tasarımlarda kullanılan renkler, yazılar ve görsel unsurlar son derece önemlidir. Tabelaların belirli standartlara göre hazırlanması, güven duygusu oluşturur ve işletmenin kurumsal kimliğini güçlendirir” dedi.

Palandöken, “Yabancı ve görsel unsurları bozan tabelaların kontrol altına alınması, dilimize ve kültürümüze sahip çıkma konusunda atılacak önemli adımlardan biridir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bigpara Hürriyet