TBMM Genel Kurulunda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin sundukları grup önerileri kabul edilmedi. Bu öneriler sırasıyla "eğitim sorunları", "sağlık sistemi", "kadınlar" ve "kadın ve çocuk yoksulluğu" gibi önemli toplumsal meselelerle ilgiliydi.
SAADET PARTİSİ'NDEN EĞİTİM REFORMU ÇAĞRISI
Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, Türkiye’de geniş çaplı bir eğitim reformuna ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, özellikle meslek liselerine daha fazla yönelim sağlanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, son öğretmen mülakatlarında yaşandığını iddia ettiği haksızlıkların giderilmesini istedi. Ancak, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, öğretmen alım sürecinin şeffaf ve adil olduğuna dair savunmalar yaptı.
İYİ PARTİ'DEN SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ
İYİ Parti'nin sağlık sistemiyle ilgili önerisi de oylamaya sunuldu. Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, hastaların hastanelerden randevu almakta zorluk çektiğini ve sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan güçlükleri gündeme getirdi. AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş ise MHRS üzerinden yapılan başvuruların ve poliklinik muayene sayılarının artmış olduğunu belirterek bu iddiaları reddetti.
DEM PARTİ'Sİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ GÜNDEME TAŞIDI
DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, kadına yönelik şiddetin kökeninde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bulunduğunu belirterek yerel yönetimlerin bu konuda önemli bir rol üstlendiğini savundu. Bununla birlikte, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, terör ortamından en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü ve bu durumu gündeme taşıdı.
CHP'DEN YOKSULLUKLA MÜCADELE ÇAĞRISI
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, İzmir'deki 5 çocuğun hayatını kaybettiği yangına ilişkin hükümetin yoksullukla mücadele etmediklerini savundu. Özellikle "hayat tarzı" ifadesine tepki göstererek, yoksul ailelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu eleştirileri yanıtlayarak, hükümetin sosyal yardım politikalarını savundu.
GRUP ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ
Tüm bu önerilerin ardından yapılan oylamalarda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Bu karar, muhalefet partilerinin beklediği destekle buluşmadı ve Genel Kurulda yargıya ilişkin düzenlemeler içeren diğer kanun tekliflerinin görüşmelerine geçildi.