Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çiğ süt toplama ve depolama alanlarında çalışan personele belge alma zorunluluğu getirdi. 27 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan ve 31 Aralık 2022 tarihinden sonra yürürlüğe giren düzenlemeler, çiğ süt toplama ve depolama sorumlusu olacak kişiler için mesleki yeterlilik belgesi almayı zorunlu kılıyor. Bu belge, süt sektöründe kaliteyi ve gıda güvenliğini sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNE GİDEN YOL

Süt üretimindeki kaliteyi artırmak amacıyla başlatılan bu program, kooperatif personellerine ulusal yeterlilikler doğrultusunda Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağladı. Süt toplama ve depolama işlerinde hijyen standartlarına uygunluk, ürün kalitesinin korunması ve sürdürülebilir üretim konularında teorik ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Sınavları başarıyla geçen personeller, belgelerini almaya hak kazandı.

Akaryakıta zam üstüne zam: 15 Aralık güncel akaryakıt fiyatları | İstanbul, Ankara ve İzmir Akaryakıta zam üstüne zam: 15 Aralık güncel akaryakıt fiyatları | İstanbul, Ankara ve İzmir

BÖLGEDEKİ İSTİHDAMA KATKI

S.S. İzmir Köy-Koop Birliği, Kastamonu ve Isparta'nın ardından İzmir ilinde de sınav programını başlatarak bölgedeki süt üreticilerinin desteklerden daha fazla yararlanmasını sağladı. Kooperatif personelleri, mesleklerine olan güveni artırırken, teknik bilgi birikimlerini de geliştirme fırsatı buldular.

SEKTÖRE ÖNEMLİ KATKI

S.S. İzmir Köy-Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer, bu sürecin üreticilerin, sanayicilerin ve tüketicilerin yararına olduğuna dikkat çekti. Açıklamasında Soyer, şunları söyledi:

"Süt toplama sürecinin iyileştirilmesi, yalnızca üreticilerin değil, aynı zamanda sanayicinin ve en önemlisi tüketicilerin yararına bir adımdır. Mesleki Yeterlilik Belgeleri, bölgemizdeki süt üretim kalitesini artıracak, gıda güvenliğini sağlayacak ve çiftçilerimizin emeğine ulusal ve uluslararası düzeyde değer katacaktır. Tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Bu sınavlarla kooperatiflerimizin süt üretim sektöründe  üreticilerimize ekonomik katkı sağlarken , tüketicilerimiz için de sağlıklı ve güvenilirlik arz etmektedir. Mesleki yeterlilik, sürdürülebilir süt üretimi için kritik bir önem taşıyor ve bu belgeye sahip olmak, kooperatiflerimizin sektördeki bölgemiz için  ilk olması kayıt altına alınma, hijyen, takip edilebilirlik için rekabet gücünü artırıyor. Mesleki yeterlilik belgelerini alan personellerimizi tebrik ediyor ve bölgedeki süt üretim sürecinin her geçen gün daha da güçleneceğine olan inancımızı paylaşıyoruz.”

Kaynak: BÜLTEN