Fabrika Müdürü Mustafa Kunter, ilk alımların Maraş bölgesinden başladığını ve toplamda 17 bin ton melas ile 126 bin ton küspe elde etmeyi planladıklarını belirtti. Günlük 3 bin 800 ton pancar işleme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden Kunter, kampanyayı Aralık ayının son haftasında tamamlamayı öngördüklerini vurguladı. Malatya bölgesinin toplam işleyecekleri pancarın sekizde birini oluşturduğunu da ekledi.

MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA 2025 | Ocak Ayı Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? MEMUR MAAŞ ZAMMI HESAPLAMA 2025 | Ocak Ayı Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Kunter, fabrikanın yeni yatırımlar aldığını ve Malatya Şeker Fabrikası'nın genel müdürlük tarafından önemsendiğini dile getirdi. Ciddi yatırımların yapıldığını, kapasite artışı ve mevcut ekipmanın yenilenmesi gibi alanlarda çalışmaların sürdüğünü aktardı. Enerji ekonomisine yönelik projelerin de gündemde olduğunu, bu sayede maliyetlerin düşürülmesi ve çevreye faydalı projelerin hayata geçirilmesinin amaçlandığını belirtti. Küspe kokusunun çevreye verdiği rahatsızlıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Kunter, bu yıl paketleme yapmayı düşünmediklerini ve elden çıkarılacak küspeyi uygun fiyatlarla satmayı planladıklarını ifade etti. Eğer talep düşük olursa, küspeyi enerji üreten firmalara vereceklerini söyledi. Kampanya sonunda, elinde küspe kalmaması hedefleniyor.

Kaynak: İHA