Sahte içki yılbaşı yaklaşmasından mı arttı?
Yılbaşı yaklaşırken yurdun dört bir yanından sahte içki imalatı ve sahte içkiden hastanelere kaldırılan insanların gözleri kör olan, hayatını kaybeden insanların haberlerini duymaya başladık. Köşe yaz...
BU AYRINTILARA DİKKAT!
1- Türkiye de orjinal distile içkilerin cam ambalaj dışında satılması yasaktır. Diğer tüm ambalajlarda satılan distile ile içkiler sahte ya da kaçaktır.
2- Şişenin daha önce kullanılmış olup olmadığına veya bu izlenimi verip verilmediğine bakılmalı.
3- Fiyatı piyasa fiyatlarının çok altında olan bir üründen şüphelenilmelidir. Alkollü içkiler üzerinde yüksek vergiler olduğu için alkollü içki fiyatlarında iskonto yapılamaz. Dolayısıyla normal fiyatından düşük ürünler sahte ürünlerdir.
4- Restoranlarda şişenin önünüzde açılmasını isteyin. Kapağı açık olan alkollü ürünü kesinlikle almayın.
Alkollü içkilerin üretiminde etil alkol kullanılıyor. Özellikle son yıllarda evde üretilen rakı ve etil alkol sık gündemde. Ancak piyasada etil alkolün de sahtesinin bulunabildiğini unutmamak gerekiyor. Sahte alkol üretiminde kullanılan metil alkol ise çok ucuz olduğu için merdiven altı üretim yapılan yerlerin sıklıkla tercih ettiği bir bileşen. Kimyasal ürünlerde, endüstride kullanılıyor. Gıda maddelerinin üretiminde kullanılması yasak. Sahtekârlar metil alkolü normal alkolün içine katıyor. Böylece tüketici gerçek alkolle sahte alkolün tadını ayırt edemediğinden zehirlenme, kör olma ve ölümler yaşanıyor. İçip içmemekte karar sizin…