Dünyanın farklı köy ve kasabalarında yer alan bazı gelenekler, birçok insan için alışılmışın dışında ve akıl almaz gelebiliyor. Kültürel mirasın bir parçası olan bu gelenekler, kimi zaman yaşam ve ölüm arasındaki bağı sorgulatıyor. İşte, insanları şaşkınlığa uğratan yedi ilginç gelenek!

MERMİ KARINCA ELDİVENİ - BREZİLYA

Brezilya'nın Amazon yağmur ormanlarında yaşayan Satere-Mawe kabilesinde erkek çocuklarının yetişkinliğe geçiş töreni, cesaret gerektiren bir ritüel ile gerçekleştiriliyor. Gençler, ellerini yanlarında birkaç kişiyle birlikte mermi karınca dolu bir eldivene sokarak bu tehlikeli karıncaların ısırıklarına maruz kalıyor. Bu acılı deneyimi atlatamayanlar, yetişkin olarak kabul edilmiyor.

ÖLÜM AYİNİ - BREZİLYA / VENEZUELA

Yanomami kabilesi, ölülerini yaktıktan sonra külleri yöresel bir çorbaya ekliyor. Bu çorbanın, ölen kişinin ruhunun içen kişinin bedenine geçireceğine inanılıyor. En sevilen kişiler, bu çorbayı içerek ölüye son bir veda gerçekleştiriyor.

BANYO YASAĞI - ENDONEZYA

Endonezya'nın Tidong topluluğunda, evlenecek çiftler bir perde arkasında yan yana oturtuluyor. Damat, gelinini göremiyor; güzel şarkılar söylenmeden perde açılmıyor. Ancak bu ritüelin ilginç bir parçası var: Çift, düğün töreninin ardından üç gün boyunca duş almak zorunda kalmıyor.

Özel jetini alan buraya yerleşiyor: Adeta milyoner akını başladı Özel jetini alan buraya yerleşiyor: Adeta milyoner akını başladı

Kkk-3

ÖLÜLERLE DANS - MADAGASKAR

Madagaskar'da, ölen aile büyüklerinin cenazeleri mezardan çıkarılıyor. Yeni elbiseler giydirilen cenazelerle dans edilerek, ölenlerin ruhlarına saygı gösteriliyor. Bu gelenek, her yedi yılda bir tekrarlanıyor.

PARMAK KESME - PAPUA YENİ GİNE

Baliem Vadisi'ndeki Dani kabilesi, yakınlarının cenaze törenlerinde acılarını ifade etmek için parmaklarını kesiyor. Bu, aynı zamanda ölen kişiye olan sevgilerini göstermek için bir ritüel olarak kabul ediliyor.

Kkk2

BEBEK FIRLATMA - HİNDİSTAN

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde, bebekler kutsal bir tapınaktan aşağıya fırlatılıyor. Bu gelenek, bereket ve refah getireceğine inanılarak gerçekleştiriliyor. Güvenlik önlemleri alındığı belirtilse de, bu uygulama sık sık tartışmalara neden oluyor.

LA TOMATİNA - İSPANYA

Her yıl İspanya'nın Valencia kentine bağlı Buñol kasabasında düzenlenen La Tomatina festivali, köylülerin polise karşı domates fırlatmasıyla başlamış. 1945 yılında çıkan isyanın ardından gelen bu gelenek, her yıl Ağustos ayının son çarşamba günü binlerce kişinin katılımıyla sürdürülüyor.

Kaynak: NTV