Muhteşem bir cilt isteyenlere…
Güzellik, baştan aşağıya hepimizin tutkunu olduğu bir kavram. Söylesenize, kim güzel olmak istemez ki? Bunun için uzu...
Güzellik, baştan aşağıya hepimizin tutkunu olduğu bir kavram. Söylesenize, kim güzel olmak istemez ki? Bunun için uzun uzun saatlerimizi, hatta servetlerimizi bile harcayabiliyoruz. Bugün size cilt güzelliği hakkında önerilerde bulunacağım… Medikal cilt bakımı, dermokozmetik ürünlerle yapılan cildin canlılığını tekrar kazandırmaya, ciltte biriken yağ, siyah nokta, makyaj artıkları gibi cildin solgun görünmesine neden olan etkenlerden arındırmaya yönelik işlemlerden oluşur. Medikal cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cilt ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır. Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek bitkisel peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle hafif bir soyma işlemi ile cilt ölü hücrelerden arındırılır. Buhar terapi ile cildin gözeneklerinin açılması ve cildin yumuşaması sağlanır. Siyah nokta ve yağ butonlarının ciltten uzaklaştırılmasından sonra cilt yüksek frekans verilerek derin dezenfeksiyon sağlanır. Nemlendirici ve besleyici bakım maskesi ile cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemleri uygulanabilir.
GÜNLÜK BAKIM
Şimdi de günlük bakım için öneriler…
Cilt tipine uygun ürünleri seçmek önemlidir. Çevreden biriken kirler, ter, yağ gibi kişisel salgılar ve dökülmekte olan ölü cilt hücreler temizlenmelidir. En hafif temizlemeyle bile bozulabilen cildin üst tabakasındaki doğal nemlendirme sistemleri nemlendiricilerle takviye edilmelidir. Genel kural olarak da nemlendiricilerin yüz ve vücut halen nemliyken kullanılması vücuttaki nemi hapsetmektedir. UV ışınlarının verdiği hasarı önlemek için yüksek faktörlü güneş koruyucular kullanılmalıdır. Normal ciltlere sahip kişilerin bilhassa foto yaşlanma ve hasarı için tedavi edici ürünler kullanması önerilir. Kuru ciltlerde; kurutucu ve alkol içeren ürünler ciltten nemi söküp atacağı için tercih edilmemelidir. Hassas ciltlerde; yumuşak sabun içermeyen likit bir temizleyici sonrası gliserin , hiyalironik asit gibi ürünlerle formüle edilmiş nem kaybını azaltan nemlendiriciler kullanılmalıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu SPF15 ve üstü bir ürün yıl boyunca dışarıya çıkmadan yarım saat önce açıkta kalan alanlara uygulanmalıdır. Yağlı ciltlere özgün yağ bağlayıcı likit veya jel şeklinde temizleyiciler tercih edilmelidir. Krem bazlı, kakao yağı, lanolin içeren sabunlardan uzak durulmalı, losyon şeklinde suyu çekip tutan (humectane) maddeler içeren nemlendiriciler tercih edilmelidir.
Ergenlik çağındaki gençlerde görülen hormon değişiklikleri nedeniyle yağlı ve akneye yatkın cildin temizliği ve doktor tarafından önerilen ürünlerin düzenli kullanılması önemlidir. Yağ içermeyen (oil-free) güneşten koruyucular tercih edilmelidir. Cildin fazla parlak görünümünden dolayı, yağı kurutmak için sert sabun, alkol, fırça, kese kullanılmamalıdır. Cilt temizliği günde 2 – 3 kereden fazla yapılmamalıdır.
Karma cilt; kozmetik olarak T bölgesi; yüzün yağlı alanları olan yanaklar, alın burun ve çene daha fazla yağlıyken diğer alanlarda kuruluk gözlenir. Normal karma ciltler için olan temizleme ürünleri, yanaklar için nazik diğer bölgelerde daha sert etkililerdir. Yalnızca ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanan nemlendirici T bölgesinde sivilceye yol açabilir.
Bu öneriler sayesinde siz de arzu ettiğiniz cilt güzelliğine ulaşabilirsiniz…
Hepinize sağlıklı günler dilerim!