Metro Türkiye, ilki 8 yıl önce yayımlanan ve 2020 itibarıyla Etki Raporu'na dönüşen sürdürülebilirlik raporlarına yeni bir bakış açısı ekleyerek, "Metro Usulü" anlayışını bu yıl daha da güçlendirdi. Rapora göre, Metro Grup 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 60 oranında azaltmayı taahhüt ederken, Metro Türkiye 2023'te operasyonel emisyonlarını bir önceki yıla göre yüzde 11 azaltarak net sıfır hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

UTTS’de 1 Milyon sipariş geçildi: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele hızlanıyor UTTS’de 1 Milyon sipariş geçildi: Kayıt dışı ekonomiyle mücadele hızlanıyor

Yerel üreticileri desteklemek için 2012 yılından itibaren başlatılan Coğrafi İşaretli Ürünler projesi, 2023'te 560 ürünle genişleyerek üreticilere ve küçük işletmelere destek sağlamaya devam etti. Ayrıca, 2022'de başlatılan Yerelin İzinde projesi, yerel tarifleri ve geleneksel yemek kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor.

Metro Türkiye, bitki bazlı ve sağlıklı beslenme trendine uygun olarak 2023’te alternatif protein kaynakları kullanan 39 yeni kendi markalı ürünü raflarına ekledi. Ayrıca, organik ve trans yağ içermeyen ürünlerin sayısını artırarak, sürdürülebilir ve sağlıklı gıda seçeneklerine olan katkısını pekiştirdi.

Sürdürülebilirlik çalışmalarında 2023, yeşil yatırımların arttığı bir yıl oldu. Şirket, elektrikli araç şarj istasyonları kurmak ve güneş enerjisi projeleriyle enerji verimliliğini artırmak için çeşitli adımlar attı. 500 milyon liralık güneş enerjisi projesinin ilk fazı devreye alınarak, 15 mağaza elektrik ihtiyacının yüzde 70'ini yenilenebilir enerji ile karşılamaya başladı.

Metro Türkiye CFO’su Aslı Aracıoğlu, şirketin sürdürülebilirlik stratejilerinin temelini daha da sağlamlaştırdığını ve 2023’te yerel üretim, sürdürülebilir balıkçılık, sağlıklı ve besleyici ürünler gibi konuları öncelikli hedefler olarak belirlediklerini belirtti. Aracıoğlu, yerel ürünlerin, şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin en değerli ve gerekli unsuru olduğuna inandıklarını vurguladı.

Kaynak: AA