Mantar üretiminde eğitim alan 150 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte ürünlerin gelişimini titizlikle takip etti. Elde edilen ürünler, sebze hali aracılığıyla satışa sunularak okulun ekonomik katkısını artırdı. Öğrenciler, aynı zamanda bu projeden cep harçlıklarını kazanarak iş hayatına yönelik önemli deneyimler kazandılar.
Bu yıl, istiridye mantarı üretimi de başlatıldı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından gerçekleştirilen ilk hasatta mantarların kilosu 120 TL'den satıldı. Okul, mantar üretimini daha da büyütmeyi hedefliyor. Üretim sürecine katılan öğrenci İbrahim Çoban, organik mantar üretimine büyük önem verdiklerini belirtti ve "Eğitim almakla kalmıyor, okulumuzu para kazandırıyoruz. Bu sayede cep harçlığımızı da çıkarıyoruz. Harçlıksız kalmıyoruz" dedi.
Destek Devam Edecek
Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, mantar üretiminin kalitesine güvenerek, vatandaşları üretilen ürünleri almaya davet etti. "Mesleki Eğitim Politika Belgesi çerçevesinde bu çalışmaları daha iyi noktalara taşımak için paydaşlarımızla beraber gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu. Okul müdürü Turan Köse ise, öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde hem üniversiteye hem de iş hayatına sağlam bir adım atacaklarını vurguladı. Meslek liselerinin hem öğrencilere hem de topluma katkı sağladığına dikkat çeken yetkililer, bu tür projelerin büyütülerek devam etmesini ve daha fazla öğrenciye fırsat sunulmasını hedefliyor.