Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecini daha etkin bir şekilde desteklemek amacıyla yapay zeka destekli "MEBİ" platformunu duyurdu. Bu yenilikçi platform, öğrencilerin öğrenme süreçlerini kendilerine göre şekillendirmelerine olanak tanırken, geniş bir video havuzu, konu özetleri, rehberlik videoları ve interaktif testler sunacak.

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM İMKANI

MEB, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatla birlikte, farklı yeteneklere ve ilgi alanlarına sahip öğrencilere yönelik "zenginleştirilmiş" eğitimler sunmayı hedefliyor. Platformda yer alan yapay zeka teknolojileri, öğrencilerin öğrenme izlerini takip ederek, çalışma planlarını yeniden şekillendirmelerine yardımcı olacak.

DİJİTAL KAYNAKLARLA DESTEKLENİYOR

MEBİ, eğitimde fırsat eşitliğini sağlama hedefiyle tasarlanmış bir platform olarak, tüm ortaöğretim öğrencilerine eşit eğitim imkânları sunmayı amaçlıyor. Öğrenciler, dijital kaynaklar ve interaktif materyallerle derslerini pekiştirme, konu tekrarlarını istedikleri zaman yapabilme ve öğrenme sürecine aktif katılım gösterme fırsatına sahip olacak.

AÖL sınav sonuç tarihi belli oldu | AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav sonuç tarihi belli oldu | AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

GÖRSEL İÇERİK VE ANINDA ÇÖZÜMLER

MEBİ, 1036 ders anlatım videosu, 17 bin dakikadan oluşan videolu içerikler, 1036 konu özeti ve 61 bin 361 soru barındıracak. Öğrenciler, platformda tüm soruların videolu çözümlerine anında ulaşarak verimli ve disiplinli bir çalışma süreci geçirebilecek.

TAM ÖĞRENME YAKLAŞIMI

MEBİ, öğrencilerin kendi hızlarında yeni bilgi ve beceriler öğrenmelerine olanak tanıyan tam öğrenme yaklaşımını merkezine alarak tasarlandı. Bu kapsamda, öğrencilerin öğrenilmesi gereken bilgileri öğrenme çıktılarına bölerek, her öğrencinin bu çıktıları tam anlamıyla kazanmaları hedefleniyor.

MODÜL YAPISI

Platform, "YKS Hazırlık", "Okul Dersleri", "Deneme/Yazılıya Hazırlanıyorum", "Çalışma Planı", "Raporlama" ve "Rehberlik" olmak üzere altı modülden oluşacak. Bu modüller aracılığıyla öğrenciler, YKS’ye yönelik deneme sınavlarına katılabilecek, haftalık çalışma planları oluşturabilecek ve gelişim raporları alabilecekler.

KANKA SANAL ASİSTANI

Bakanlık, MEBİ'ye entegre edilen KANKA adındaki yapay zeka destekli sanal asistan sayesinde, öğrencilerin ihtiyaç duydukları içeriklere hızlıca ulaşmalarını sağlıyor. Mobil uygulama ile öğrenciler, öğrenme deneyimlerine her yerde devam edebilecekler.

MEBİ, öğrencilere sunacağı kişiselleştirilmiş eğitim ve geniş içerik havuzuyla eğitimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Kaynak: AA