ATA AÖF 2024 vize tarihleri açıklandı: Giriş belgelerine erişim açıldı! ATA AÖF 2024 vize tarihleri açıklandı: Giriş belgelerine erişim açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi” Projesi ile 200 bin öğretmene dijital beceriler kazandırmayı hedefliyor. Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen bu proje, öğretmenlerin dijital yetkinliklerini artırmak amacıyla çeşitli uygulamalar içeriyor. Eğitimde teknolojinin etkin kullanımı ve teknoloji okuryazarlığının geliştirilmesi üzerine odaklanan proje, sürdürülebilir bir dijital eğitim ekosistemi oluşturmayı amaçlıyor.

3 ANA ALANDA EĞİTİM

Proje kapsamında, MEB Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri ve Avrupa Birliği Eğitimciler İçin Genel Yeterlikler Çerçevesi göz önünde bulundurularak “Dijital Öğretmen Yeterlik Çerçevesi” hazırlandı.Bu çerçeve, “dijital okuryazarlık”, “öğrenme ve öğretmede dijital teknolojiler” ile “kapsayıcı, sürdürülebilir ve etik kullanım” gibi üç ana alanı kapsıyor.17 yeterlik, 14 alt yeterlik ve destekleyici göstergeler belirlendi.

Projede, öğretim araçlarının yanı sıra dijital öğrenme içerikleri de geliştirilecek. Eğitim alacak 200 bin öğretmene 120 saatlik çevrimiçi “dijital öğretmen” eğitimleri verilecek. Eğitimlerde kullanılacak etkileşimli içeriklerin dijitalleştirilmesi için gerekli çalışmalar tamamlanacak ve eğitim takvimi açıklanacak.

'DİJİTAL İÇERİK LABORATUVARLARI'

Proje kapsamında, öğretmenlerin dijital becerilerini geliştirmek için son teknoloji ile donatılmış 8 öğretmen öğrenme laboratuvarı kurulacak. Bu laboratuvarlarda, video çekimleri için stüdyolar ve odak grup çalışmaları için alanlar bulunacak. Öğretmenler, burada birlikte dijital içerikler üretebilecekler. Laboratuvarların yer belirleme ve teknik çizim süreçleri tamamlandı ve kullanıma yakın zamanda başlanması planlanıyor.

Kaynak: Hürriyet