Yurt genelinde etkili olan kuraklık, İstanbul'un su kaynaklarını ciddi şekilde etkiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyesi kritik seviyelere geriledi. Özellikle Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan Kazandere ve Papuçdere barajlarında su seviyesi sadece yüzde 8 seviyelerine düştü. İstanbul’daki 10 barajın doluluk oranı ise yüzde 30,46 olarak ölçüldü.
İstanbul'daki büyük barajlardaki doluluk oranlarının düştüğü bir diğer dikkat çekici nokta ise Istrancalar, Terkos, Sazlıdere ve Alibey gibi barajlarda da ciddi su kaybı yaşandığı. Örneğin, Alibey barajındaki doluluk oranı yalnızca yüzde 6,07, Büyükçekmece barajında ise yüzde 32,46 olarak kaydedildi. Ömerli ve Darlık barajlarındaki su seviyeleri de sırasıyla yüzde 26,83 ve yüzde 32,24'e gerileyerek, şehir genelindeki su krizini derinleştiriyor.
Trakya'da Durum Daha Kritik: 14 Barajda Doluluk Oranı Yüzde 36'ya Düştü
Trakya’daki barajlar da kuraklık nedeniyle ciddi bir su kaybı yaşıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerindeki toplam 14 barajın doluluk oranı geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 40 seviyelerinde iken, şu an bu oran yüzde 36'ya düştü. 1 milyar 112 milyon metreküp depolama hacmine sahip olan bu barajların doluluk oranı, bölgedeki su kaynakları açısından alarm verici seviyelere geriledi. Edirne’deki 6 barajda toplam 154 milyon metreküplük bir depolama kapasitesi bulunurken, Kırklareli’ndeki 4 barajda ise bu rakam 95 milyon metreküpe düştü. Tekirdağ’daki 4 barajda ise 156 milyon metreküplük su kapasitesi kaydedildi.