Süheyl Ünver ve Ahmet Yakupoğlu'nun Kütahya ile olan ilişkisinden dolayı onur duyduğunu söyleyen Kızıltoprak, "Ahmet Yakupoğlu milli mücadelenin zor yıllarında dünyaya geldi. Sonra çok arzuladığı resim sanatında kendini geliştirmek için İstanbul'a gitti. Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel'in hayatındaki dönüm noktası bildiğiniz gibi Ahmet Kutsi Tecer ile tanışmasıdır. Ahmet Yakupoğlu'nun da hayatındaki dönüm noktası 1941 yılı baharında Vahitpaşa Kütüphanesinde Ordinaryus Prof. Dr. Süheyl Ünver ile tanışmasıdır. Bir insan çok değerli bir sanatkarın ortaya çıkmasına katkı sağlıyor. Bir görüşme, bir anlık bakış, bir dakikalık tanışma, bir insanın ve bir şehrin hayatını nasıl değiştiriyor, onu biz Ahmet Yakupoğlu'nun özgeçmişine baktığımızda görüyoruz" dedi.

Prof. Dr. Çiçek Derman, Ahmet Yakupoğlu için, "Son derece az konuşan, yavaş konuşan, pek yüzü gülmeyen kendi halinde köşesinde oturan bir kişiydi. Yanına gider hatrını sorardık, gayet kısa cümlelerle cevap verirdi, fazla konuşmayı sevmezdi" ifadelerini kullandı.

Prof. Uğur Derman, "Ahmet Yakupoğlu bahtiyar olan kişilerdendir ki elinden tutan biri çıkmış ve bugün iftiharla çatısı altında bulunduğumuz bu müzenin ortaya çıkışının baş sebebi olarak hepimizi bahtiyar etmiştir" diye konuştu.

Taş Kağıt Makas dizisinde son gelişmeler ne? İzleyiciler şok oldu! Taş Kağıt Makas dizisinde son gelişmeler ne? İzleyiciler şok oldu!

Panelden sonra sergi ve Ahmet Yakupoğlu'nun bal mumu heykelinin açılışı da gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA